Prídite osláviť 6. nardeniny relácie Leporelo_FM aj s Akufenom.

Ako už určite viete, 18.10. oslavuje svoje 6. narodeniny rádiová show Leporelo_FM na Rádiu_FM. Udeje sa tak v bratislavskom Nu Spirit Clube a zahrá aj legendárny Akufen.

Do Bratislavy príde Akufen už po druhýkrát, vracia sa sem po viac ako 5 rokoch. Sound tohto kanaďana je jedinečný a vlastne nezameniteľny a jeho prve nahrávky sa začali objavovať ešte pred rokom 2000. Okorenil svet house & techno music o precízne posekané a vtipne a zároveň logicky pospajáné sample, že človek nechápal. Všetko ale dávalo zmysel a z náhodne vybraných samplov z rádia alebo úplne iných hudobných žánrov vznikol v klasickom 4/4 beate house a techno music úplne iný život. Legendárne sú jeho EPs na labeloch ako Backgroud Records, Perlon, Revolver alebo Trapez

V roku 2002 vychádza debutový a zatiaľ jediný Akufenov album My Way na veľkom vydavateľstve Force Inc. Music Works, ktorý posunul prácu so samplami ešte o krok ďalej a pochádza z neho aj hitový track Deck The House a ďalšie podarené tracky.

Na prvý pohľad by sa zdalo, že Akufen toho za svoju kariéru vydal relatívne málo. Ak však ku všetkému priráte veci ktoré vydal ako Anna Kafuen, Horror Inc., alebo si pozorne preštudujete zoznam jeho remixov pre mená ako International Pony, Cabaret Voltaire, Sieg Uber Sonne, Craig David, Cosmo Vitelli, Yello, Plastikman, Luomo, Massive Attack a ďalši, nakopí sa vám pekná hŕba hudby.

Akufen je samozrejme v hudobnom priemysle stále aktívny. V roku 2003 založil spolu s ďalšími kanaďanmi Deadbeatom , Vincentom Lemieuxom a Stephanom Beaupre label Musique Risqueé (https://www.musique-risquee.com) kde Akufen vydal ešte minulý rok EP Battlestar Galacticlown. Jeho najnovší počin sa volá Barely Eternal a je to album, ktorý vydal ako Horror Inc. na známej nemeckej značke Perlon.

https://www.youtube.com/watch?v=L12jpmqfqXY

Relácia Leporelo_FM oslavuje tento rok už 6. rok svojej existencie na Rádiu_FM. Prvé vydanie sa objavilo na webe Rádia_FM presne 21.9 2007 ako webcast – dvojtýždenník, ktorým Rádio_FM vtedy rozšírilo svoje vysielanie o špeciálne online relácie. Dnes môžete réláciou Leporelo_FM, za ktorou stojí dnes uź trojica ľudí (k pôvednej dvojici Milos a Skank sa pridal aj Baltazar) počúvať aj v éteri Rádia_FM a to každú nedeľnú noc od polnoci do druhej hodiny rannej. 6. narodeniny relácie Leporelo_FM spolu s Akufenom, Bencom, PLUSplus, Subminimal Session, Baltazarom, Skankom a Milosm môžete na Leporelo_FM Party už v piatok 18.10. v bratislavskom Nu Spirit Clube.

Leporelo_FM Party – Leporelo_FM Show 6th B-Day Edition.
18. október 2013
Nu Spirit Club, Bratislava
AKUFEN (Perlon/Musique Risquee/Montreal/CAN)
Benco, PLUSplus, Subminimal Session, Milos, Skank, Baltazar

WEB

Zdroj: Leporelo_FM