Pressburger Klezmer Band uzatvárajú hudobný rok projektom JUH.

Skupina Pressburger Klezmer Band má za sebou ďalší úspešný rok. Mimoriadne vydarené koncerty doma aj v zahraničí, prvý ročník festivalu KlezMORE a nový koncertný projekt JUH. To boli najdôležitejšie udalosti hudobného roka jednej z našich najpopulárnejších world music skupín.

Okrem toho skupina pokračuje v koncertoch v rámci celoročného projektu KOMUNITA, ktorý je založený na jidiš šlágroch a na piesňach získaných od členov židovskej komunity. Ak ste uplynulých mesiacoch nestihli žiadne z vystúpení Pressburger Klezmer Band, budete mať v decembri hneď niekoľko šancí napraviť to.

Bratislavská klezmerová legenda je aktuálne v polovici turné k projektu JUH. Za sebou má vypredané koncerty v Bratislave a Žiline. „Projekt JUH je výnimočným spojením hudby, tanca a kultúr. Nielenže odznie klezmer v rôznych podobách, ale budeme hudobne putovať zo Slovenska na juh. Až do Izraela a dokonca aj Brazílie, keď jedna zo skladieb má hudobnú formu samby. V sólistických tanečných úlohách nám navyše sekundujú David Schimmer a Linda Luptáková,“ opisuje dramaturgiu koncertného programu JUH huslista Andrej Werner. Jeho silu už ocenilo publikum na prvom ročníku klezmerového festivalu KlezMORE. Pod podujatím s veľavravným názvom boli organizačne podpísaní aj členovia Pressburger Klezmer Band. Úspech premiérového ročníka ukázal, že ich snaha o plnohodnotný klezmerový festival v hlavnom meste nebola márna. Skupina sa však už teraz venuje ešte významnejšej udalosti. Budúci rok oslávi obdivuhodných dvadsať rokov na slovenskej scéne.

Pressburger Klezmer Band - Juh

Množstvo koncertov, nový album, veľké turné aj druhý ročník festivalu KlezMORE. Pressburger Klezmer Band budú dve desaťročia na scéne oslavovať vo veľkom. „Bude to veľkolepá hudobná oslava. Budeme sa snažiť, aby bolo nové CD, turné k nemu a jeden alebo viac slávnostných koncertov, ktoré by mali mapovať všetko to, čím sme si za posledných 20 rokov prešli,“ dodáva k významnému jubileu skupiny Andrej Werner. Fanúšikovia kvalitnej world music sa rozhodne majú na čo tešiť. „Budeme radi ak prídete. Okrem toho, že sa predstavíme s dvoma zaujímavými projektami, máte jedinečnú šancu počuť PKB ešte v teenagerskom veku,“ pozýva na decembrové koncerty huslista skupiny. Nezmeškajte posledné tohtoročné vystúpenia kapely, ktorá je vo vrcholnej forme a už čoskoro oprávnene získa označenie legendárna

Decembrové koncerty skupiny Preesburger Klezmer Band:
5.12 – Trenčín – Piano – Projekt JUH
6.12 – Olomouc – Vianočné trhy
10.12 – Pezinok – Dom Kultúry
18.12 – Košice – Kasárne Kulturpark – Projekt JUH

www.klezmer.sk
www.realmusichouse.sk

Zdroj: REAL MUSIC HOUSE