Premiéra Music à la cARTe vyvrcholila so standing ovation!

Premiéra nového programu Štúdia L+S Music à la cARTe vyvrcholila v piatok 14. októbra niekoľkominútovým standing ovation. O skvelú náladu v publiku i na pódiu sa postarali špičkoví slovenskí umelci ako Marián Varga, Vašo Patejdl, Kamil Peteraj a hudobnícke trio Marián Čekovský, Oskar Rózsa a Martin Valihora.

Exkluzívny večer, ktorého základom je neformálnosť a nečakané situácie či spojenia, odštartoval Marián Čekovský so svojou úpravou pesničky Sklíčka dotykov. Moderátor a dramaturg večera Pavol Danišovič potom uviedol ďalšieho známeho hosťa – muzikanta i speváka Vaša Patejdla, ktorý na scéne Štúdia L+S zaspieval niekoľko svojich skladieb. Tentoraz netradične, bez klavíra. Na ten ho sprevádzal Čekovský a na ďalších nástrojoch Rózsa s Valihorom.

Varga Cekovsky

Druhým hosťom programu bol textár a básnik Kamil Peteraj, ktorý sa počas večera predstavil v  úlohe fotografa a výtvarníka, no predviedol aj svoje vycibrené písanie obidvoma rukami súčasne. O vrchol večera sa potom postaral hudobník Marián Varga, ku ktorému sa neskôr pridalo aj trio Rózsa-Valihora-Čekovský. Ich muzikantskú vášeň ocenilo publikum niekoľkominútovým standing ovation. Krátku ukážku z tohto stretnutia si môžu pozrieť fanúšikovia aj na facebookovej stránke  Štúdia L+S.

Prvý večer  Music à la cARTe otvoril v Štúdiu L+S novú tradíciu happeningov, ktoré však nebudú len o hudbe. Raz mesačne (vždy v piatok) sa tu stretnú umelci, ktorých spoločným menovateľom je schopnosť zaujať. Dôležitý nie je žáner alebo štýl, ale humor, nadhľad, osobnosť, jednoducho všetko to, čo robí umelca dobrým umelcom. Už 18. novembra sa slovenskému divákovi predstaví americká speváčka Kim Davis, ktorú bude opäť sprevádzať trio Oskar Rózsa, Martin Valihora a Marián Čekovský. Slovo však dostanú aj ďalší hosťia a iné druhy umenia.

Zdroj: Forza, a.s.
Publikoval: Redakcia GREGI.NET