Prekročme most ilúzie spoločne s Pulse of Silence! Slovenský post-rock prichádza s novým albumom.

Pulse of Silence je sólový post-rockový projekt, za ktorým stojí gitarista Marek Cikatricis z Bratislavy. Tento projekt vznikol veľmi spontánne presne pred rokom, v máji 2022, a po úspešnom vydaní debutového EP teraz prichádza s plnohodnotným albumom Across The Bridge Of Illusion.

Keď som sa jedného dňa „náhodou“ zahĺbil do počúvania skladieb od môjho obľúbeného hudobníka, v tej chvíli mi prišlo jasné uvedomenie, že toto je presne tá hudba, v ktorej nachádzam to čo som tak dlho hľadal. Hudba, ktorá mi hovorí z duše a ktorú chcem robiť tak ako ju cítim, sám, podľa vlastných pravidiel, alebo lepšie povedané, bez pravidiel. Žiadne môžem alebo nemôžem – proste len čistá kreativita. A tak vznikol Pulse of Silence. (M.C.)

Po úspešnom vydaní debutového EP – Embrace of the Unknown v máji 2022, teraz prichádza 47 minút čistého ambient post-rocku v podobe albumu Across The Bridge Of Illusion. Hudobná kompozícia albumu stavia na minimalizme a dáva dôraz na gitarové melódie plné emócií, atmosféry a na prácu s priestorom. Album je mixom skladieb, ktoré vznikali pred rokmi so súčasnými, oveľa vyzretejšími skladbami, ktoré už po rokoch hrania a skúseností zosobňujú úplne iné kvality.

 Ideu tohto albumu som mal v hlave už veľmi dlho. Túžil som vytvoriť album, ktorý bude cez hudbu rozprávať o našich vnútorných ilúziách, v ktorých si častokrát nevedome spočívame, zdanlivo bez možnosti vystúpiť z nich. Ale tá možnosť tu je vždy – na albume ju symbolicky reprezentuje most, ktorý nám pomáha tieto ilúzie prekročiť a žiť život v pravde a jasnosti. (M.C.)

Produkcia, nahrávanie a mix bol v rukách Mareka Cikatricisa. O mastering albumu sa postaral Ján Zborovjan z Audio Wizzards. Za grafickou stránkou albumu stojí Mária Mazúchová, tvoriaca pod svojou značkou Royal Eyes.

Celý album si môžete vypočuť na svojej obľúbenej hudobnej platforme alebo taktiež na YouTube kde je na vypočutie dostupný zadarmo: https://www.youtube.com/watch?v=h7QtEQxNmfE

Album má ambíciu prejsť aj do fyzickej podoby vo forme CD/USB, kvôli čomu bol založený crowdfundingový projekt na portáli Hithit, kde ho môžete podporiť a získať tak zaujímavé odmeny.

Ak máte radi hudbu plnú atmosféry, ktorá človeka prináša do vnútorného pokoja, započúvajte sa do melódií Across The Bridge Of Illusion a pomôžte ich spoločnými silami manifestovať aj do fyzickej reality vo forme CD.

Crowdfunding: https://www.hithit.com/sk/project/12013/prekrocme-most-iluzie-s-novym-albumom-pulse-of-silence

Bandcamp: https://bit.ly/3q86kLy
Spotify: https://spoti.fi/3wy6sUj
Apple Music: https://bit.ly/3qlhLQo

Zdroj: TS