Predskokanmi Eda Sheerana v Prahe budú James Bay a Zara Larsson.

Držiteľ Brit Awards a troch nominácií na Grammy, pesničkár James Bay a severská popová speváčka Zara Larsson, ktorej hviezda stúpa strmo nahor. To sú mená, ktoré rozohrejú publikum na dvoch tohtoročných pražských koncertoch Eda Sheerana a odbijú si tak svoju miestnu koncertnú premiéru. Kvôli veľkému záujmu sú lístky k dispozícii už len na vystúpenie 8. júla 2019. Predpredaj a všetky informácie návštevníci nájdu na www.edsheeran.cz. Koncert organizuje agentúra Charmenko CZ. 

Držiteľ Brit Awards a troch nominácií na Grammy, pesničkár James Bay, predstaví v Prahe naživo svoj minuloročný album Electric Light, za ktorý získal uznanie od kritikov prestížnych médií ako NME, Forbes, Time či Rolling Stone. „Keby som mal svoj prvý album opísať vizuálne, zrejme by som ho prirovnal k ohňu. Ten nový je o skutočnom zvukovom a umeleckom vývoji. O pocite svetla stowattovej žiarovky, ktorá rozširuje a rozjasňuje to, čo som si predstavoval. ‚Electric Light‘ mi jedného dňa zišlo na um a ja som vedel, že je to dokonalé,“ hovorí pred pražským koncertom James Bay, ktorý patrí medzi nastupujúce rockové hviezdy.

Nominácie na Najlepší rockový album, Najlepšiu rockovú skladbu a Najlepší nováčikovský album získal už debutom Chaos And The Calm. Zlatú aj platinovú platňu dostal v mnohých krajinách sveta a k tomu pridal takmer tri milióny streamov, všetko korunované ocenením Brit Award aj MTV za Najlepšieho nového umelca.

Jeho mladšia svédska kolegyňa Zara Larsson na seba prvýkrát upozornila v domácej televíznej speváckej súťaži Talang 2008, ktorú s prehľadom vyhrala. Nasledoval prvý album Introducing, s ktorým sa hlavne vďaka hitom Uncover dostala do čela hudobných rebríčkov a bodovala napríklad aj na českej Európe 2. Vďaka úspechom podpísala zmluvu s americkou spoločnosťou Epic Records. Titulný singel z jej albumovej dvojky Lush Life sa rýchlo stal ďalšou top skladbou vo Švédsku a umiestnil sa v TOP 5 v Dánsku a Nórsku. Okrem toho má Zara Larsson na konte aj duet s britským spevákom MNEKom (tiež nominovaný na cenu Grammy) alebo pesničku This One’s For You s hosťujúcim francúzskym dídžejom Davidom Guettom, ktorá bola oficiálnou hymnou futbalového Eura 2016 vo Francúzsku. Zatiaľ posledný počin mladej švédskej speváčky je jesenný singel Ruin My Life. 

Ed Sheeran do Prahy zavíta s tretím albumom „÷“ (Divide), za ktorý získal ocenenie Grammy a doposiaľ sa z neho predalo viac ako 15,5 miliónov kusov. Od tej doby dominoval všetkým svetovým hudobným rebríčkom. Album „÷“ priniesol single ako Shape of You (tretia najpredávanejšia skladba všetkých čias vo Veľkej Británii a vôbec najčastejšie streamovaná pieseň na Spotify), Castle on the Hill, Galway Girl, Perfect alebo Happier a patrí tak po predchádzajúcich nahrávkách „+“ (Plus, 2011) a „x“ (Multiply, 2014) k ďalším prelomovým počinom svetovej hudobnej histórie.

Informácie k sekundárnemu predaju vstupeniek:

Ed Sheeran a jeho tím majú nekompromisný postoj voči komukoľvek, kto využíva neetické webové stránky ponúkajúce sekundárny predaj vstupeniek. Na pražskom vystúpení sa v rámci turné budú využívať iba „e-tikety“, čo znamená, že kreditná alebo debetná karta kupujúceho sa zároveň stáva vstupenkou. To zabráni priekupníkom predávať vstupenky za nadhodnotené ceny. Fanúšikovia, ktorí sa nakoniec koncertu nebudú môcť zúčastniť, budú mať možnosť zmeniť si svoje meno na vstupenke za administratívny poplatok uhradený na mieste nákupu.

Organizátori vyzývajú všetkých zákazníkov, aby používali iba oficiálny predpredaj oznámený na adrese www.edsheeran.cz a pripomínajú, že spoločnosť Viagogo.com nie je oficiálnym predajcom vstupeniek na tento koncert. Pokiaľ ma niekto problémy s touto alebo podobnou webstránkou, doporučujeme obrátiť sa na FanFair Alliance na adrese http://bit.ly/2sG24Er.

https://www.facebook.com/events/904848096352523/
www.edsheeran.cz
www.edsheeran.com
www.facebook.com/CharmenkoCZ/

Zdroj: BrainZone