Predskokankou HURTS bude Daniela Lovlin!

Už 18. novembra sa vo vypredanom Majestic Music Clube uskutoční koncert anglickej skupiny HURTS. V rámci doteraz najrozsiahlejšieho turné nazvaného THE DESIRE TOUR 2017 sa synth-popové duo zastaví aj v Bratislave a fanúšikom naživo predstaví prevažne štvrtú štúdiovku vydanú v septembri tohto roku – DESIRE. Predskakovať im bude Daniela Lovlin.

Nápad pozvať lokálneho predskokana pochádza od manažmentu skupiny HURTS. „Požiadavka znela pomerne štandardne – radi dajú priestor súčasnému inovatívnemu umelcovi, ktorý umelecky doplní večer. Pokúsili sme sa o trocha netradičný presah žánrov a navrhli huslistku Danielu Lovlin. Návrh bol obratom prijatý, a veľmi pozitívne. Tešíme sa, že Daniela so svojou hudbou a doprovodnou skupinou otvorí sobotný večer v bývalej YMCA,“ prezrádza organizátor Jozef Tarkay.

Daniela Lovlin je takmer 10 rokov členkou husľovo-popového tria G-Strinx. V roku 2015 sa vydala aj na sólovú dráhu. Jej hudba je zmesou rockovej a elektronickej hudby, kde najvýraznejším a najdôležitejším prvkom su husle. Inšpirovaná hudobným nástrojom využívaným hlavne vo vážnej hudbe, prináša Daniela farebné hudobné príbehy plné energie a vášne. Od začiatku sólovej kariéry spolupracuje s producentom, aranžérom a skladateľom Adamom Kurucom. V decembri 2015 Daniela zverejnila prvý cover, Palladio od Karla Jenkinsa. Nasledovala skladba All About Us (T.A.T.U. cover) a v júli tohto roku nasledovala pieseň El Lovlin z autorského pera Adama Kuruca s videoklipom, v ktorom účinkuje talentovaný tanečník Ivan Martiš. Tri vlastné autorské skladby v týchto dňoch dokončuje v nahrávacom štúdiu.

Na koncert pred HURTS sa Daniela Lovlin pripravuje a dodáva: „Veľmi sa teším, že si môžem zahrať pred takou hviezdou akou sú HURTS. A samozrejme chcem ľuďom predstaviť to najlepšie z mojej tvorby. Určite zaznie tohtoročná El Lovlin a tiež skladby, ktoré budú mať premiéru. Jedna z nich je Riders, autorom ktorej je Peter Cmorik.“

Sprievodnú kapelu Daniely Lovlin tvoria štyria slovenskí hudobníci. Juraj Gregorík (basgitara), Pavol Bartovič (klávesy), Juraj Raši (bicie) a Ľuboš Brtáň (gitara).

Danielu už 26. novembra uvidíme v novom videoklipe Kaliho k skladbe Späť domov, v ktorej hosťovala na husle. Do konca roka plánuje koncertovať a začiatok nového roka využije na štúdiovú prácu a nakrútenie ďalšieho videoklipu.

HURTS (UK) / support: Daniela Lovlin (SK)
sobota / 18. november 2017 / 20:00 hod.
Majestic Music Club
Karpatská 2, Bratislava

www.informationhurts.com 
https://danielalovlin.com
https://www.facebook.com/DanielaLovlin/
https://www.instagram.com/danielalovlin/

Zdroj: TS