Predkapelu na bratislavský koncert Duran Duran vyberú fanúšikovia!

V stredu 1. februára sa po vyše piatich rokoch na Slovensko vráti britská skupina Duran Duran. Portál Hudba.sk v spolupráci s agentúrou XL Promotion pripravil pre fanúšikov jedinečnú príležitosť zasiahnuť do dramaturgie koncertu. Hlasovanie na stránke vyberpredkapelu.hudba.zoznam.sk určí, ktorá zo slovenských skupín vystúpi v bratislavskej Inchebe s hviezdou 80. rokov na jednom pódiu ako predkapela.

Každý hlasujúci sa zároveň zapojí do súťaže o CD a vstupenky na koncert. 
Nominované kapely sú Bruno Benetton Free Band, Komajota, Lavagance, Nocadeň, Pavol Petrik & Band, Plastic Swans, The Swan Bride a The Uniques. Podrobnosti o súťaži a informácie o kapelách, vrátane hudobných ukážok, sú k dispozícii na stránke https://vyberpredkapelu.hudba.zoznam.sk. Výsledky hlasovania budú známe 23. januára.

Kapela Duran Duran, ktorej história sa začala písať v Birminghame v roku 1978, predstaví v Bratislave osvedčené hity aj skladby z aktuálneho albumu All You Need Is Now (2010).  Skupina združená okolo speváka Simona Le Bona dosiahla svoje najväčšie úspechy v 80. rokoch, kedy sa jej podarilo dobyť nielen britský ale aj americký trh. Medzi najväčšie hity Duran Duran patria skladby ako Hungry Like the Wolf, Save a Prayer, Rio, Is There Something I Should Know?, Union of the Snake či What Happens Tomorrow. Videoklip k hitu Hungry Like The Wolf je podľa čitateľov magazínu Billboard siedmym najlepším v histórii.


Duran Duran majú na konte celkovo 13 štúdiových albumov, z ktorých predali po celom svete viac ako 80 miliónov kópií. Získali dve ocenenia Grammy,  obe v roku 1983. Najnovší album s názvom All You Need Is Now vydala skupina v roku 2010 a produkoval ho Brit Mark Ronson, známy vďaka práci s Lily Allen, Amy Winehouse či Adele. Z albumu, na ktorom hosťujú speváčky Kelis a Ana Matronic zo Scissor Sisters, vyšli single All You Need Is Now, Girl Panic! a Leave a Light On.

Vstupenky na koncert sú v predaji v cene od 45 eur na státie v sieti Ticketportal. Viac informácií o koncerte nájdete na oficiálnej stránke agentúry XL Promotion www.xl.sk.

Duran Duran

Zdroj: Hudba.sk, XL Promotion
Publikoval: Redakcia GREGI.NET