Pre Janku z Mukatada bol 4. november najšťastnejší deň!

Bansko-bystrická skupina MUKATADO pred týždňom vydala svoj druhý štúdiový album. Keď kapela plánovala dátum vydania CD, jej členovia netušili, že práve 4. novembra 2013 speváčka Janka Kozáková zažije dvojnásobné prekvapenie.

Bol to najšťastnejší deň v mojom živote, okrem nového CD som sa po prvýkrát stala tetou. Sestre Lenke sa večer o pol deviatej narodila dcérka Adelka,“ neskrývala Janka dojatie.

Najdôležitejšie je, že sú obidve v poriadku. Mála je rozkošná, už sa teším, ako ju budem učiť spievať a chodiť s ňou na výlety. Naozaj prežívam jedno z najšťastnejších období. Zároveň máme na nový album výborné reakcie. Ktovie,  možno je to moje celoživotné dielo J)))))),“ dodala Janka.

06

Na aktuálnej hudobnej novinke s názvom Iba láska nájdete až tri duety – so známou českou speváčkou Lenkou Dusilovou a so spevákmi – Robom Opatovským a Romanom „Galom“ Galvánkom. „S Lenkou sa poznáme už 13 rokov. Spolupráca vznikla spontánne pri Lenkinej návšteve u nás v štúdiu. Vzniklo z toho zaujímavé dielko, v ktorom Lenka čaruje so svojím úžasným hlasom. Zo spolupráce sa veľmi teším,“ prezradila Janka o skladbe Líščie údolie, ku ktorej text napísal Roman „Galo“ Galvánek z kapely O.B.D a na bicích v nej zahral Maťo Valihora.

Na textoch kapela spolupracovala s Oľgou Záblackou, s Vladom Krauszom, Alexandrou Okálovou a Lukášom Horanským.

Janka Kozáková sa na všetkých pesničkách podieľala ako hudobná skladateľka, na duete „Líščie údolie“ hudbu zložila spolu s Lenkou Dusilovou. Album kapela nahrávala vo svojom štúdiu PJ SOUND STUDIO v Banskej Bystrici.

Mukatado digipack.indd

Produkciu, aranžmány pesničiek, mixáž aj mastering CD má na svedomí známy producent a zvukový režisér Peťo Dobrík, ktorý je zároveň gitaristom Mukatada.

Okrem spevákov si kapela na nahrávanie pozvala množstvo výborných inštrumentalistov. V pesničkách – Tajný plán, Na slzách, Sexi Jazz a Veľa je tak málo môžete počuť napríklad známeho saxofonistu Mária „Gapa“ Garberu.

Nový album kapely MUKATADO – Iba láska si môžete objednať na

https://mukatado.sk/web/?page_id=13 alebo na https://www.nahravaciestudio.sk/album_296/mukatado-iba-laska.html.

Zdroj: Mukatado