Pražská indie-popová trojica Sklenik vydáva svoj druhý album s názvom Champagne Cork Pop.

Indie-popoví SKLENIK na svém druhém albu CHAMPAGNE CORK POP okouzlují křehkými popovými melodiemi a suverénním zvukem, ale také bubeníkem od Britney Spears a Scissor Sisters. Nebáli se pozvat ani „skutečného“ zpěváka hvězdného boybandu 90. let East 17!

Navíc zavádějí revoluční způsob distribuce Pay by Portrait, který po stažení každému posluchači nabídne vlastní originální cover!

SKLENIK 1

O SKLENIK

Do historie popkultury se zapsalo mnoho trojčlenných kapel: Cream, Genesis, Police, ZZ Top, Nirvana, Bee Gees, Stray Cats…

Sklenik jsou nejenom skupinou trojčlennou, ale navíc i rodinnou! Multiinstrumentalistu Honzu Kleníka doplňují jeho bratranci Bóřa Kleník a Štěpán Kleník. Dohromady – SKLENIK!

V roce 2007 tihle známí pražští hudebníci a zasloužilí partygoers natočili „rodinnou“ desku (Blatce Masters) – vlastně jen tak pro sebe, pro radost… Přesto – nebo snad právě proto? – se CD, na kterém hostovala např. i Paní herečka Květa Fialová (!), dostalo výtečného přijetí jak u posluchačů, tak i u kritiky.

V roce 2010 se Honza (dřív Ohm Square) a Bóřa (Liquid Harmony) znova sešli ve studiu. Přibrali dalšího rodinného člena Štěpána a natočili album číslo 2. Znovu je to album rodinné a opět z něj čirá radost z hudby tryská po hektolitrech… Jenže Champagne Cork Pop má nepochybně daleko vyšší ambice než deska předchozí. A naprosto oprávněně!

[soundcloud url=“https://api.soundcloud.com/playlists/15306649″ width=“100%“ height=“450″ iframe=“true“ /]

O ALBU

Album Champagne Cork Pop (druhý smysl názvu pochopíte při sledování filmu Barfly :) ) potěší nejen všechny fanoušky chytrého (a chytlavého) indie-dance a indie-popu v duchu Midnight Juggernauts, Empire of the Sun, Cut Copy, Van She, Metronomy, Friendly Fires aj.

Zasněné synthpopové melodie vám okamžitě zalezou pod kůži. Navíc jsou protkané úderným beatem či uličnicky punkovými prvky – ostatně aby ne, když „supertrio“ Sklenik tvoří známé postavičky pražské undergroundové scény.

Osmipísňové album Champagne Cork Pop bylo nahráno v letech 2010 – 13 ve vlastním studiu Sklenik FX, o mix a mastering se postaral Matouš Godík v Matouš Godík Studio (2013).

Mezi hosty se objevuje zdomácnělá výtečná britská zpěvačka Charlie One (Ohm Square), o bicí party se postaral excelentní švédský bubeník Johan Svensson, jehož preciznost a loajalitu poznali mj. Britney Spears či Scissor Sisters! V songu Play On zase hostuje Ian Kelosky, který v 90. letech nazpíval party za tancující chlapce z boybandu East 17!

„V létě jsem jel na kole po náplavce a všiml si zpívajícího kytaristy, který měl strašně zajímavý hlas. Hned mě napadlo, že by bylo úžasný, kdyby nám tenhle chlápek zazpíval na desce. Dali jsme se do řeči a rychle se dohodli…“, vzpomíná Honza na první setkání s americkým hudebníkem Ianem Keloskym.

Je až neskutečným klišé, když se o nějakém českém albu říká, že snese srovnání se zahraniční scénou, zvlášť pokud se domácí projekt pyšní solidní angličtinou a trendovým zvukem. Album Champagne Cork Pop skupiny SKLENIK toto klišé svou zvukovou vytříbeností a sebevědomím však povýšilo na skutečnost – a to je jedině dobře!

www.sklenik.com
www.facebook.com/sklenik

Zdroj: Sklenik