Prago Union: Skupina vydáva tématický album – V Barvách!

Minulý rok bol pre Kata a spol rokom veľkého návratu. V máji vydaný album Dezorient Express bol prvou novinkou Prago Union po dlhých rokoch. Vyslúžil si nadšené reakcie, žánrovú cenu Andìl a mnoho ďalších ocenení a stalo sa dôkazom že hip hop nemusí byť nutne určený len určitej komunite. Oslovili široké publikum, odohrali 100 koncertov, na ktorých ich videlo cez 100 tisíc ľudí.

Na novom albume sa Prago Union vydávajú novým smerom. Témou su farby. „Ak farby hrajú a tóny maľujú, musí sa to dať aj nahrať“ táto veta sa stala základným predpokladom a východiskom, od ktorého sa to všetko odvíjalo.


„Vnímání barev je samozřejmì individuální vìc,“ hovorí Kato „V Barvách se to ale nesnaží nijak rozporovat. Doufáme, že posluchač tak trochu přistoupí na naší hru, beztak je tu pro jeho zábavu. Rùzní lidé mají například asociované barvy ke dnùm v týdnu, ale najdete málokoho, kdo by to mìl stejnì jako vy… Každá skladba má jiný přístup, jakým se snaží své téma rozvést, ale vždy by vám po jejím poslechu mìla před zavřenýma očima zùstat daná barva.“

Ako si s výzvou poradili, sa poslucháči dozvedia už 2.9.2011, kedy album vychádza.

Prago Union - V Barvach

Zdroj: EMI Slovak Republic
Publikoval: Redakcia GREGI.NET