Prago Union s nominácou na Apollo!

Jedna sezóna pomalu končí a druhá startuje. Desky čeká ještě tak vánoční tržiště a pak zimní spánek až do doby těsně před letníma prázdninama. Na okurkovou sezonu ve vydávání ale přímo navazuje sezona jiná – sezona bilancování, žebříčků a cen.

Po haló okolo konzervovaného Slavíka Řezníka je venku sedm nominovaných alb v jedné ze dvou „alternativních“ hudebních cen – Apollo. 7 statečných hraje i na rapovou strunku, dostali se mezi ně i Prago Union s deskou Vážná Hudba. A jak to nakonec dopadne, kdo si odnese prvenství od odborné poroty, sošku a 60 litrů od OSA? To se dozvíme 5.února. Do té doby můžete třeba držet palce nebo s nima hrát mlejnek.

Prago_Melodka

Každopádně pro Pragofku je to po sbírce dvou Andělů za dvě předchozí alba – Dezorient Express a V Barvách první náznak, že by ani nová deska Vážná Hudba nemusela odejít od porot se soškami za zády s prázdnou. Po jednom prvenství – obhájení vítězství v Andělech by mohl přijít rekord číslo 2 – Anděl číslo 3.

KATO VS KAZMA VE ONE MAN SHOW

Koukám si takhle jednou na web, kde najdu, co neznám a mrkne tam na mě titulek o tom, co vyrostlo z ex přítele Terezy Pergnerové. Tak hádejte. Co by z toho asi tak mohlo vypadnout? Kazma a jeho One Man Show na Stream.cz. Trošku bulvární přístup. To ve spojení s Katem jeden moc nezná… Asi proto musel vlézt na stránky Stream.cz. Přes 140.000 shlédnutí za týden je na rozhovor s „alternativním umělcem“ ale celkem slušné číslo, ne?

https://www.stream.cz/onemanshow/10000808-kato

4 ROKY BEZ PRÁZDNIN

Jednomu už z toho jde hlava kolem. Koncertní kolotoč Prago Union se roztočil v Květnu 2010 po vydání Dezorient Expressu. Je Prosinec 2013, po vydání CD Vážná Hudba a točí se furt stejně rychle, možná ještě zrychluje. 3 a půl roku, přes 250 koncertů, z toho více jak 150 s živou kapelou Champion Sound, kluby, festivaly… Možná už někomu přijde, že vyprodat velkej klub pro 1.000 lidí ve svém městě na křest nové desky je „normálka“ a sfoukne to kde kdo. No, pokud na vás přijde přes 1.000 lidí po tom, co máte za sebou 100 koncertů za poslední rok, je to velmi vysoká nadnormálka.

A volnější režim nečeká Prago Union ani v roce 2014. Už teď se jim plní diář, letních termínů se nedostává a na lokálních plesech dobrovolných hasičů je asi moc neuvidíte. Tak schválně. Všechny 4 hlavní Madžálesy (Brno, Praha, Plzeň, Hradec), Colours Of Ostrava, Votvírák, Hip Hop Kemp, Zámostí, slovenský Hip Hop Žije… A to teď většinu promotérů trápí spíše nakupování vánočních dárků.

Zdroj: BOOMBOX booking