Pôvodná kapela Franka Zappu sa predstaví naživo v Bratislave.

Skvelá správa pre Zappafilov! The GrandMothers of Invention sa 9. Apríla v rámci svojho turné zastavia v bratislavskom Nu Spirit Clube. Ak máte radi Franka Zappu a vôbec psychedelický rock a jazz, nenechajte si ujsť koncert The GrandMothers of Invention.

Nejde tu o žiadny comeback, toto je reinkarnácia pôvodnej zostavy The Mothers of Invention. Ich spolupráca so Zappom začala na legendárnom albume Freak Out a rôznych personálnych obmenách pretrvala až do polovice osemdesiatych rokov.

Základ zostavy The GrandMothers of Invention vytvorili Napoleon Murphy Brock, Roy Estrada, Bunk Gardner, a Don Preston. kapelu dali opäť dokopy v roku 2002, na festivale v nemeckom Lipsku. Organizátori ich vtedy požiadali, aby odohrali set zložený z repertoáru Franka Zappu. Hudobníkom sa to natoľko zapáčilo, že z jednorázového projektu nakoniec vznikla regulérna kapela. Ich live show je mixom vintage psychedélie a rockových songov so surreálnymi textami a harmóniami. Celé je to ozdobené zábleskami šialenej Zappovskej satiry a free jazzovými úletmi.

Predpredaj:
Nu Spirit Bar, Medená 16
Ticketportal – https://www.ticketportal.sk/event.aspx?id=17999
Tixy – https://www.tixy.sk/Nu-Spirit/Frank-Zappa-s-Grandmothers-of-Invention-Live-USA

FB event – https://www.facebook.com/events/208790899262946/?ref=14

Zdroj: Nu Spirit