Post-roková hviezda 65daysofstatic predstaví vo Fléde nový album.

Koncertní brand Flédy „Enfilade“ byl vždy jménem, před kterým by měli fanoušci zbystřit. V pondělí 7. října se v rámci Enfilade představí jedno z nejoriginálnějších a nejinvenčnějších hudebních těles vůbec – 65daysofstatic.

65daysofstatic, 65days, 65dos nebo jednoduše 65 jsou instrumentální post/math-rockovou kapelou z Anglie. Na koncertech zaplaví sál těžkým, hutným, ale čitelným a progresivním zvukem. Vystoupení kapely jsou nesmírně emotivní – ostatně ve škatulce post-rocku patří mezi absolutní špičku. Tyto Angličany si dokonce vybrali The Cure jako support na turné.

Skladby promyšleně gradují od jemných melodií až po výbušné neurotické pasáže. Nezapomenutelné koncerty a perfekcionistické desky, pohrávající si s motivem destrukce a apokalypsy, přinesly kapele uznání novinářů i dav fanoušků. Ne jinak tomu je u nejnovější desky Wild Light, kterou vydali letos.

Jako support se představí Sleepmakeswaves. Kapela, jež začala postem Jonathana Khora na Myspace, kde hledal nový post-rockový projekt, si už svůj prostor vydobyla. Snoví Sleepmakeswaves dokážou mysl posluchače dostat do nebe, ale nohy pevně přikovat k zemi.

O závěr večera se pak postarají Kaplan Bros – bratrská dvojice, jejíž domovinou je pražská kapela Vložte Kočku.

65daysofstatic || Sleepmakeswaves || Kaplan Bros
7. října 2013, Fléda, Brno
fcb event: https://www.facebook.com/events/482982541782361/
Předprodeje: smsticket.cz; Báreček, Indies, Dům Pánů z Lipé, Ticketportal, Ticketstream

65days

Zdroj: Fléda