Post rock God Is An Astronaut se vracia do Česka a na Slovensko!

Irská senzace God Is An Astronaut (GIAA) se po delší době vrací na místo činu. Jedno z nejvýraznějších jmen světové post-rock/shoegaze scény se v rámci svého podzimního turné zastaví v bratislavském Randalu a pražském klubu Futurum. Instrumentální kvartet s sebou přiveze písně z čerstvé desky Helios Erebus.

Svůj nezaměnitelný styl dopovaný rafinovanou elektronikou a melancholickými klávesovými plochami pilují bratři Torstenovi a spol. již od ledna 2002. Ještě ten samý rok stihli vydat debut The End of the Beginning, který způsobil zázrak: v brutální žánrové konkurenci si mladá irská krev dokázala vydobýt silné postavení a získat bezpočet oddaných fanoušků.

GIAA_band

Možná právě proto s další deskou GIAA nikam nespěchali, druhá řadovka All Is Violent, All Is Bright vyšla až po třech letech. Převážně elektronickou atmosféru prvotiny vystřídaly kytarové stěny a komplexnější bicí. Se syrovějším zvukem pracovala kapela i na dalších deskách, které následně vycházely prakticky každý rok. Teprve předposlední řadovka Origins vyšla v roce 2013 po tříleté pauze, kterou kapela využila k přeskupení sil, načerpání nových nápadů a především rozšíření sestavy o kytaristu a klávesistu Jamieho Deana. Doposud poslední album Helios Erebus z letošního června chytře balancuje mezi živelnými kytarami a klidnými ambientními plochami.

God Is An Astronaut jsou vyhlášení především jako koncertní kapela. Během živých vystoupení hraje podstatnou roli také vizuální složka. Kapela proslula světelnou show a originálními videoprojekcemi ke každé písni ze setlistu.

Vstupenky na koncert God Is An Astronaut jsou k dispozici ve všech běžných předprodejních sítích, více informací je k nalezení na webu pořadatelské agentury www.obscure.cz.

21. 10. 2015
Klub Randal, Bratislava

22. 10. 2015
Futurum, Praha

FB event:
Praha: https://www.facebook.com/events/734654136646369/
Bratislava: https://www.facebook.com/events/399494510250639/

Související linky:
https://godisanastronaut.com
https://www.randalclub.eu/sk
https://futurum.musicbar.cz
https://www.obscure.cz

GIAA_poster

Zdroj: Obscure Promotion