Possitiva!: Daniel Stefanik – „Dieťa“ Svena Vätha.

Rodák z nemeckého Lipska sa k hudbe dostal už ako 8 ročný. Niekto sa v tomto veku zamiluje do svojho ďalšieho angličáka, novej lego sady alebo nového bicyklu.

Danielova najobľúbenejšia hračka v tomto veku však bola mašinka Little Drummer Boy, ktorá poznačila aj na naše šťastie celý ďalší Danielov život. V polovici 90. rokov objavuje čaro detroit techna a silno ovplyvnený týmto štýlom prichádza k prvým vážnym pokusom vo vlastnej produkcii.

V spolupráci s Matthiasom Tanzmannom mu vychádzajú prvé tracky v roku 2003, neskôr prichádza v roku 2005 spoločný projekt Urban Force s kamarátom Stefanom Wessemanom. Úspechy projektu a aj Danielova samotná produkcia mu otvárajú dvere do ďaľších vydavateľstiev : Cargo Edition, Moon Harbour recordings, Kann records a mnohé iné.

https://www.youtube.com/watch?v=9Du3moDkGqw

Danielova tvorba je skutočne pestrá a široká. V jeho tvorbe nájdete chillout, deep house, techhouse a aj aktuálne techno. Medzi prudko tanečné veci ktoré netreba zabudnúť spomenúť určite patrí aj track Just One Moment z roku 2010, ktoré vyšiel na značke „be chosen“

Nie nadarmo oslovil jeho producentský talent aj samotného Svena Vätha. Okrem toho že ním bol označený za najlepšieho producenta za rok 2010 na známom portáli Resident Advisor, dostáva Daniel Stefanik možnosť vydať svoju tvorbu priamo na labeli Cocoon.

A čo táto hitovka v spolupráci s Adamom Portom?

Momentálne Daniel pracuje na ďalšom albume a kalendár jeho hraní sa neustále plní menami známych klubov celého sveta. Sme veľmi radi, že tento piatok sa predstaví znovu v Bratislave.

Possitiva! w Daniel Stefanik
Support: Yacube/Luke Nova/Cole
21.11.2014/UHU club/Bratislava
www.facebook.com/events/1481496712133780/?fref=ts
www.danielstefanik.de

poster_a3web

Zdroj: Possitiva!