Pop rocková skupina Liwid vydala svoj prvý album a chystá sa na turné – Amelie tour 2013.

V poslední době stále populárnější skupina Liwid, kterou jste letos mohli vidět na společném jarním turné s Divokým Billem , vydala pod vlastním labelem“Liwid records“ debutovou desku.

Z každého prodaného kusu věnuje tahle mladá parta celých padesát korun nadačnímu fondu Českého rozhlasu – Světluška. Amelie tour začíná v říjnu a Liwid se vrátí do všech měst, kde se lotos objevili se skupinou Divokej Bill. Jejich prvním předskokanem bude teenagerovská trash popová partička z Ostašova skupina AppEND X (čti „apenedex“).

Liwid to je energická kapela, která si i přes svou krátkou existenci již dokázala vydobýt své místo mezi množstvím rockových kapel a směle si razí svou cestu ke slávě dál. V roce 2009 jsme je mohli slyšet například na společném turné s kapelou UDG, nebo si je můžeme pamatovat díky jejich hitu Blondýna z Londýna, který už v roce 2010 zněl českými rádii a dodnes jej můžete shlédnout na hudební televizi Óčko.

Kapela Liwid si v letošním roce pro své fanoušky připravila také vydání své první desky s názvem Amélie. Ta jim pod vlastním labelem Liwid records vyšla v srpnu. Čím je tato deska jedinečná? Její koupí totiž potěšíte nejen sebe, ale také přispějete celých padesát korun na Nadační fond Českého rozhlasu – Světluška. Celé album dostalo název Amélie, stejně jako jejich poslední nová skladba. Kromě nových písní zde ale naleznete i starší věci, jako například jednu z jejich nejúspěšnějších Blondýna z Londýna nebo Herec, Bulvární a Klišé.  Zajímavostí je, že producentem desky je Jakub Johánek, frontman kapely 100̊ C

Všechny skladby z naší debutové desky uslyšíte živě na našich koncertech. Na podzimní turné se už všichni moc těšíme. Bude to vlastně naše první samostatné turné s předkapelou. My jsme si vybrali skupinu AppEND X hned z několika důvodů. Tím hlavním je, že jim to hraje dobře a především mají zájem koncertovat.  Turné pro nás velice důležité a chceme se ukázat v co možná nejlepším světle. Chceme, aby si turné všichni, kdo na něj dorazí, maximálně užili. Máme v šuplících rozepsané nové skladby, které bychom už v rámci podzimního turné rádi představili.“ dodává frontman kapely Jenda.

Již nyní simůžete pořídit novou desku skupiny Liwid – Amélie. Navíc uděláte i dobrý skutek, zakoupením desky v hodnotě 149 Kč totiž přispějete částkou 50 Kč na Nadační fond Českého rozhlasu – Světluška a pomůžete tak lidem se zrakovým postižením. Více o Světlušce na www.svetluska.net

Pokud si nechcete nechat ujít plánované podzimníí turné Amelie a rádi byste se dozvěděli o dalších připravovaných akcích, pak se více dozvíte na www.liwid.cz.

plakat - 1

Zdroj: Ján Jenda Porada, manager / frontman