Pool Tool: Rozhovor Marcus Cooper!

Po Wezovi Clarkovi a Chrisovi Sadlerovi pokračujeme v sérií našich interview s ďalším z našich hostí. Tentokrát sme si posvietili na Marcusa Coopera, ktorému bude sekundovať v Nemšovej bubenník Kobylka, ktorý bude Marcusovi búchať do setu bubny naživo.

Meno Marcus Cooper sa už na Slovensku objavilo, ale známe vám môže byť napríklad aj z Creamfields, Space Parade, Hradhouse alebo Oxygene.  Významným slovným spojením v kariére Marcusa je určite Perfect Balance, čo je názov jeho tech-housových nocí, s ktorým obchádza kluby po Českej a Slovenskej republike. Už istý čas sa venuje aj vlastnej produkcií a čo si pri nás pripravil do Nemšovej zisťoval Jurek.

JUR: Ahoj Marek, radi ťa vítame v rozhovore pre POOL TOOL. Ako už mnohí postrehli z posteru a promo materiálov, tento rok patríš aj ty medzi vystupujúcich umelcov. Tvoj set bude naviac dopåňaný aj live vystúpením bubeníka Kobylku. Tešíte sa do Nemšovej a na POOL TOOL?
MC:  Kombinace koupání a mejdanu je velice originální, takže jsem zvìdavý a rozhodnì se tìším!
Kobylka:  Tìším se do Nemšovej a ještì víc na POOL TOOL!!!!

JUR: Keď ste prvykrát počuli o akcií POOL TOOL, čo vám prebehlo hlavou?
MC Koupačka a ženy v plavkách vlnící se na taneční muziku – ideální! &
Kobylka:  Že jsem na bazénì ještì nikdy nehrál, takže to bude skvìlá premiéra!

JUR: Meno Marcus Cooper sa dostáva do našeho kraja premiérovo, aj keď vystupujete pomerne často na Slovenských eventoch. Čo môžu naši návštevníci očakávať od vás, a ako bude váš set ladený?
MC: S ohledem k našemu času hraní se dá čekat gradující tech-house ladìný set zahuštìný porcí perkusí.
Kobylka: Očekávat mùžou pořádnou porci rytmù a set bude rozhodnì ladìný podle atmosféry a lidí kolem nás.

JUR:  Čo si myslíš o súčasnom miešaní komercie a undergroundu a ako to ovplyvňuje tvoj sound?
MC:  Tak jako všechno okolo nás se vyvíjí i muzika…a ovlivňuje to všechny, ať chceš nebo ne…přímo nebo nepřímo! J  Je to otázka poptávky a kdyby lidi chtìli jen “jakýsi” underground tak by tu byl jen on. Ale toto je mnohem komplikovanìjší otázka, spíše na diskuzi, než odpovìdìt jednoznačnì a krátce. J

JUR: Poslednú dobu máme možnosť vidieť na internete čím ďalej, tým viac trackov so pseudonymom Marcus Cooper. Takže čo Marcus Cooper a produkcia?
MC:  Tak ono Cooper je mý jméno! Dìlat produkci je témìř nutností pro to, aby ses posunul dále jako dj! Mám rád tvorbu remixù a jsem rád, že takový nabídky dostávám. Teď se třeba chystá kooperace s Mišem Breeth.  Makám na tom, poslední kousek je aktuální track Free Summer 2011 a tak jako všechny moje další si mùžeš i tenhle poslechnout v playeru na mým oficiálním webu www.djmarcuscooper.com nebo hledat na Beatportu.

JUR: Kto boli a sú tvoje hudobné vzory a koho sound ťa vyslovene fascinuje?
MC:   Nemìl jsem nikdy vyslovenì svoje vzory, ale pokud mám konkrétnì vzpomínat tak určitì mì v minulosti ovlivnil Corvin Dalek s jeho wet&hard stylem.  Nevím zda fascinuje, ale rozemele mì pomalu temnì a jistì vždy Dubfire, což je ale pro náročnìjší klubery! J Taky mì baví Stefano Noferini, Jay Lumen nebo Manuel De La Mare třeba.

JUR: S Kobylkom ste dobrá dvojka, ako dlho sa už poznáte, a ako ste sa zoznámili?
MC : Nìkolik svìtelných let už uplynulo, když jsem poprvé jako opařený stál před bicíma a Kobylka mì učaroval..!  Jsme staří pardálové a myslím, že jsme na dobrý stejný vlnì! &
Kobylka: Seznámili jsme se před 845 roky v olomouckém klubu Barumba, ale do společných setù se vrháme poslední dva roky.

JUR: Obaja ste skusení harcovníci, kedy a ako si sa dostal k djingu ty?
MC:  Pomìrnì přímočaře. Byl jsem zapáleným návštìvníkem již zmiňovanýho klubu Barumba a najednou tu byla příležitost právì od majitelù klubu a začlo vyučování na gramofonech  no a byl jsem za dj pultem! Díky kluci za to! J Pak už jen vlastní vytrvalost a iniciativa.

JUR: Čo si myslíš o súčasnom vývoji svetovej hudobnej tanečnej scény? Kde ju vidíš o 5 rokov?
MC:  Globalizace je mocná a digitalizace smazala kult a jedinečnost  dje, což je škoda.  Na druhou stranu je tu nespočet dalších možností díky technice. A proto je potřeba být kreativní a prosazovat se novými a jinými vìcmi, což v mým případì s Kobylkou je netradiční propojení perkusí s elektronickou muzikou!
Tìžko hodnotit nejsem žádným prorokem. Vše se tak rychle mìní a propojuje, že tohle si myslím neví vážnì nikdo jaký to bude v budoucnu.  No ve finale třeba tady už nebudeme vùbec  na konci onoho roku 2012..?!

JUR: Ako sme nedávno čítali v jednom hudobnom magazíne, jedným z trendov poslednej doby je, že DJ sa vydáva aj za svojho manažéra v inej osobe. Stretol si sa s tým už aj ty osobne niekedy? A aký máš na to názor?
MC:  Zvláštní otázka! Vidím v tom marketingový zámìr.

JUR: Na záver  ťa poprosim ešte odkaz pre tvojich fans v Nemšovej a aktuálne TOP5:
MC:
1)      Marcus Cooper – Free Summer (Fresh remix 2011)
2)      Green Velvet – Flash (Nicky Romero Remix)
3)      Pleasurekraft – Anubis
4)      Tocadisco feat. Lennart A. Salomon – Alright (Tocadiscos Dub Mix)
5)      Drahosh – Caballero (Marcus Cooper remix)

JUR: Ďakujem ti Marek za rozhovor, želám vám obom veľa zdaru a tešíme sa na vás v Nemšovej.
MC: Díky za rozhovor i pozvání na akci Pool Tool. Vážíme si toho a naložíme do Vás co to jen pùjde..!

POOL TOOL

Zdroj: Pool Tool
Publikoval: Redakcia GREGI.NET