POMÁHAŤ NÁM PRISTANE! CHARITATÍVNY PROJEKT AVON ZA ZDRAVÉ PRSIA DOSTÁVA NOVÝ ROZMER.

Mesiac jún si mnohí z nás spájajú s Avon Pochodom za zdravé prsia. Aj napriek tomu, že nám zložité obdobie neumožní opätovne vyjsť do ulíc a osláviť tak spoločne v obľúbených ružových tričkách zdravie, zmysel a krásna myšlienka projektu sa rozhodne nemení.  

Avon sa na Slovensku zapojil do celosvetovej iniciatívy za zdravé prsia v roku 1998, čím sa stal prvou spoločnosťou, ktorá sa u nás začala venovať tejto problematike. Od roku 2009 sa ulicami slovenských miest každoročne niesol Avon Pochod za zdravé prsia na znak spolupatričnosti ženám, ktoré s rakovinou prsníka bojujú. Tento rok však vďaka zmenám vo svete charitatívny projekt Avon za zdravé prsia naberá nový rozmer. Do popredia sa dostávajú nové Avon symboly. Keďže kľúčovým poslaním Avonu je bezpečie žien a ochrana ich zdravia, symboly zosobňujú vyjadrenie podpory práve ženám v neľahkých životných situáciách. Liga proti rakovine prsníka prirodzene patrí medzi dlhoročných partnerov projektu. „Tento rok sa nestretneme v uliciach ani pri jednom z dvoch najznámejších charitatívnych podujatí – či už je to „náš“ spoločný Deň narcisov alebo „náš“ spoločný Avon pochod. V oboch prípadoch však môžeme urobiť gesto podpory, ktoré je dôležité a znamená veľa pre všetkých, ktorí zdolávajú ochorenie.“, dodáva Eva Kováčová, výkonná riaditeľka Ligy proti rakovine.

Karcinóm prsníka je najčastejšou príčinou úmrtia žien na Slovenku. Najúčinnejšou cestou k včasnému odhaleniu je pravidelná preventívna prehliadka, pretože prevencia je dôležitá v každom veku. Pravidelná návšteva u lekára by mala byť nevyhnutnou záležitosťou každej ženy. Avon sa prostredníctvom charitatívneho projektu dlhodobo snaží nielen zvýšiť povedomie o potrebnej prevencii, diagnostike a liečbe, ale aj motivovať čo najviac žien k tomu, aby nepodceňovali svoje zdravie. So spoločnosťou Avon v tomto smere spolupracuje aj primár Prsníkového oddelenia v Onkologickom ústave sv. Alžbety v Bratislave, Doc. MUDr. Vladimír Bella, PhD. „Som rád, že môžem byť súčasťou celosvetovej iniciatívy a prispieť tak k tomu, aby ženy prehodnotili svoj prístup ku vlastnému zdraviu a začali pravidelne chodiť na preventívne prehliadky. Zdravie máme len jedno, preto si myslím, že je potrebné zvyšovať zdravotnú uvedomelosť,“ hovorí MUDr. Bella.

Aj keď sa tento rok nestretneme v uliciach, pomôcť a vyjadriť tak podporu onkologickým pacientkam napriek tomu môžeme. Pomáhať predsa pristane každému! Tohtoročnú kampaň tiež hrdo podporili aj známe tváre, či ambasádori. Ozdobme si spoločne svoje obľúbené tričko novým Avon symbolom a pripomeňme si tak krásnu myšlienku. Navyše do konca júna si ich môžete zakúpiť vo zvýhodnenej kolekcii s obľúbeným pochodovým tričkom. Tak, ako pochodové tričká boli zosobnením kontinuálneho úsilia v boji za zdravé prsia, rovnako aj nové symboly predstavujú neprestajnú snahu pokračovať v tejto krásnej iniciatíve.

Kúpou nových symbolov Za zdravé prsia vyjadríte podporu pre občianske združenie, či neziskové organizácie bojujúce proti rakovine prsníka. Kozmetický gigant sa tiež zaväzuje, že z každého predaného symbolu venuje finančné prostriedky na boj za zdravé prsia.

Ďakujeme, že ste už 11 rokov súčasťou tohto krásneho projektu, vďaka ktorému pomáhame ženám víťaziť nad ochorením. Hoci malým gestom, no k veľkým zmenám.

Zdroj: TS