Poľské synthpopové hviezdy KAMP! naživo v Bateliéri.

Ak ste sa tešili na ich koncert na Grape festivale, ktorý však kôli búrke nevyšiel, je tu šanca na reparát. Poľské elektronické trio Kamp! sa vracia na Slovensko a 26. septembra vystúpi v klube Bateliér. V rámci ich česko-slovenského turné ich doprevádza skupina Deaths.

Web

Od úspešného turné s kapelou Midi Lidi v roku 2009, keď vydali svoj singel Breaking a ghost’s heart sa posunuli k chladnejšiemu new wave zvuku so synth popovým základom pracujúcim s prvkami 80s diska. Kamp!, ktorí začínali ako blackmetalová kapela (!), sú v súčasnosti právom považovaní za najsľubnejší poľský hudobný export – okrem vydávania na vlastnom labeli Brennnessel, ich single vychádzajú na kultovom francúzskom labeli Kitsune, alebo portugalskom labeli DiscoTexas a sú aj zdatnými remixérmi (Thieves Like Us, Indigo Tree, Twilite).

[soundcloud url=“https://api.soundcloud.com/users/611024″ params=““ width=“ 100%“ height=“450″ iframe=“true“ /]

Na debutový album s názvom Kamp! si museli fanúšikovia niekoľko rokov počkať, ale čakanie sa vyplatilo a je odmenený skvelými recenziami. Na albume sa okrem iného nachádza aj singel Cairo, ktorý poliakom ešte viac pootvoril dvere do medzinárodných hudobných vôd v podobe hrania na prestížnych festivaloch (SXSW, Exit, Primavera, Great Escape atd.)

[soundcloud url=“https://api.soundcloud.com/users/14186107″ params=““ width=“ 100%“ height=“450″ iframe=“true“ /]

Na septembrovej šnúre ich bude sprevádzať pražské zoskupenie Deaths, s ktorými sa zhodujú v počte členov, aj v slabosti pre synth pop, a nu-disco, a v ich prípade si môžeme pripísať aj snovosť. Deaths vnikli v lete 2012 v Brooklyne, kde Igor Brus pôsobil ako stážista v newyorskej pobočke magazínu Vice a ako asistent fotografa Parkera Steela. Do kapely, ktorú najskôr nazval Girls on Drugs, pribral gitaristu a pesničkára Luke Mayena a bubeníka Tomáša Hríbika. V marci 2013 sa premenovali na Deaths. Brus sa okrem muzicírovania venuje aj módnej fotografii (www.ilovebruso.com) a réžii videoklipov. Natočil všetky videá Deaths, rovnako ako klipy pre kapely Charlie Straight, Swan Bride, VOODOOYOUDO. Deaths momentálne pracujú na novom EP s názvom Crystal Nights , ktoré by mal vyjsť ešte tento rok.

26 l 9 l 2013
KAMP! (Disco Texas, Kitsune, Continental/PL) live
DEATHS (Prague) live
Get Garden DJs SMGR, Rich & Wosa
Bateli
ér
Tovarensk
á 14
entry: 6 eur
https://www.facebook.com/events/664708800206493
https://kampmusik.tumblr.com/
https://www.facebook.com/kampmusik
https://deathsxo.tumblr.com/
https://www.facebook.com/wethedeaths

poster kamp a2

Zdroj: Marek Babušiak