Poliaci prebudia Bratislavu!

Už tento víkend (1. – 3. 7. 2011) sa v rámci festivalu Kultúrne leto a Hradné slávnosti Bratislava 2011 predstavia poľské hudobné hviezdy na podujatí Poľský žúr, ktoré vzniklo v spolupráci organizátora festivalu – BKIS (Bratislavské kultúrne a informačné stredisko) a Poľského inštitútu v Bratislave.

Podujatie vzniklo pri príležitosti začiatku poľského predsedníctva v Európskej únii. Oficiálny program sa začína na Hlavnom námestí o 19.00 Slávnostným odovzdaním predsedníctva v Európskej Únii Maďarskom a je spojený s vystúpením maďarskej speváčky Veroniky Harcsa. Vyvrcholením slávnostného otvorenia Poľského žúru bude vystúpenie jazzovej divy Urszule Duzdiak.

V sobotu, 2. 7., vystúpi skupina Cracov Youth Jazz Band a nebudú chýbať „Vroclavskí Beatlesáci“ – skupina Neony, ktorí predvedú divokú spàšku rock´n´rollu. O 20.00 ožije Hlavné námestie rapom. Raper Doniou, ktorý sa preslávil aj za hranicami Poľska piesňou o havárii prezidentského špeciálu v apríli 2010, vystúpi spoločne s ďalšími poľskými Dj-mi.

Nedeľa bude patriť goralskej kapele Torka a folkovo – bluesovo – rockovej skupine Martyny Jakubowicz. Skupina Rock loves Chopin predvedie skladby Fryderyka Chopina v rockovej úprave v podaní gitaristov a sláčikového kvarteta v záverečnom koncerte o 20.00 hod.

Príďte sa zabaviť spolu s našimi severnými susedmi na Hlavné námestie. Viac o programe festivalu Kultúrne leto a Hradné slávnosti 2011 na www.bkis.sk a www.bratislava.sk. Zmena programu vyhradená.

Zdroj: BKIS
Publikoval: Redakcia GREGI.NET