Polemic predstavil nový album už aj za hranicami Slovenska.

V rámci svojej koncertnej jesene sa POLEMIC predstavil aj za hranicami. Legendárna SKA partička najazdila za 5 dní 3 tisíc kilometrov, a zahrala na pódiách vo Veľkej Británii, Holandsku i Česku. Fanúšikovia si tak mohli vypočuť naživo známe hity i nové skladby  z albumu „HEY! BA-BA-RE-BOP“, ktorý Polemic vydal začiatkom tohto roka. 

5 dní, 4 koncerty, 3 krajiny, 3krát zmena času, 3600 kilometrov po súši i na vode – Polemic si pred pár dňami zbalil kufre, aby vyviezol  slovenskú hudbu a kopec SKA zábavy aj za hranice. Chlapci absolvovali deň po dni koncerty v českej Plzni, holandskom Haagu, britskom Londýne a Brightone. Na všetkých sa stretli s vynikajúcou atmosférou a s desiatkami aj slovenských a českých  fanúšikov, ktorí žijú v zahraničí, a tak ich návšteva domovskej kapely očividne veľmi potešila. „Od štvrtka do utorka sme precestovali Česko, Nemecko, Holandsko, Belgicko, Francúzsko, Anglicko, Rakúsko, spolu približne 3600 kilometrov,“ odhaduje Peter Petko Opet.

Polemic_Plzen.1

Nečakané komplikácie priniesol skupine koncert v Haagu – pokazené klávesy. Situáciu však zostava operatívna vyriešila. „Koncert sme odohrali v „špeciálnom“ aranžmáne a náš klávesák Píter mal na čele o pár litrov potu naviac,“ smejú sa polemici s odstupom času na holandskej príhode.

Ako kapela zhodne tvrdí, v jej pamäti rozhodne dlho ostane najmä koncert v Brightone, ktorý absolvovali práve v noci z 27. na 28. októbra, kedy Britániu zasiahol silný orkán. Napriek tomu koncert zrušený nebol a chalani vzhľadom na nečakanú situáciu opäť v rámci programu trochu zaimprovizovali: „V Brightone sme museli zaradiť do playlistu piesenku Hurikán, keďže sme sa na naše prekvapenie ocitli v centre diania,“ spomína na najadrenalínovejšiu zastávku európskeho turné Miroslav Mireček Baričič.

Polemic_Plzen

Z vypredaného koncertu v britskej metropole si Polemic odniesol na pamiatku ručne vyrobený darček od tamojších fanúšikov: „Z publika nám počas koncertu v Londýne priletel vankúš s našou fotkou, britskou aj slovenskou vlajkou a podpísaný fanúšikmi,“ prezradil Petko. „Po vydarenom koncerte bol londýnsky organizátor nadšený tak veľmi, až v šatni vykrikoval, že „túto kapelu by mali zakázať“…“ nezabudol dodať Mireček. „Všetko dopadlo výborne. Hlavne nikto nezmeškal lietadlo ako 1.apríla 2010,“ uzavrel so smiechom Petko, narážajúc na príhodu, keď pred 2 rokmi pri návrate z koncerte v Brightone nestihli dvaja Petrovia z kapely vystúpiť z vlaku na stanici pri letisku. Neplánovane sa museli odviezť ďalších  25 míľ až na konečnú. Vďaka tomu chlapci nestihli včas letiskovú kontrolu a lietadlo letelo domov bez nich i bez manažéra, ktorý ich čakal s letenkami. Nasledovala noc strávená presunom na letisko na opačnej strane Londýna, 3 hodinový spánok s batožinou na letisku a telefonické nakupovanie nových leteniek na prvý ranný spoj do Bratislavy…  Legendárna kapelná príhoda je zvečnená v pesničke „1. apríl“ na albume „Horúce časy“.

Už čoskoro sa naša najznámejšia SKA kapela po niekoľkých mesiacoch predstaví i na koncerte na domácej pôde – 22. novembra zahrá v bratislavskej Refinery Gallery na Beánii manažérov Ekonomickej Univerzity. Fanúšikom okrem toho odkazuje, že než uzavrie tohtoročnú sezónu, vypustí do sveta ešte jeden singel z aktuálneho albumu „HEY! BA-BA-RE-BOP“.

Zdroj: SOUL FOR SHOW
Foto: Marek Švamberg