Poke festival: Multikultúrny festival súčasnej košicko-prešovskej kultúrnej scény!

Košická Tabačka Kulturfabrik a prešovský Wave spoločne s ďalšími kultúrnymi organizáciami, klubmi a združeniami z Košíc a Prešova prinášajú open air festival nekomerčnej súčasnej kultúry týchto dvoch metropol východného Slovenska. Festival bude situovaný v areáli starej tehelne v obci Drienovská Nová Ves, ktorá sa nachádza medzi Košicami a Prešovom.

Hudbu, divadlo, literatúru, film, výtvarné umenie a šport budú na jednej ploche prezentovať ľudia, ktorí stoja za organizovaním kultúrnych podujatí v regióne a to na dvoch live hudobných pódiach, drum & bassovom pódiu, house pódiu, v divadelnej sále, v streetart zóne, v literárnom stánku, vo filmovom kútiku a na umeleckom trhu.

Tehelna

Ide o nultý ročník festivalu, ktorého ambíciou je vytvoriť ojedinelý kultúrny open air festival, korého princípom je vytváranie partnerstiev a spájanie príbuzných organizácií, klubov, divadliel do spoločných produkcií na jednom pódiu.

Dramaturgiu festivalu vypracovali dramaturgovia jednotlivých prezentujúcich sa partnerov z oboch miest, takže každý odprezentuje to najzaujímavejšie zo svojej scény a oblasti umenia/ kultúry.

Tehelna

ORGANIZÁTORI: Tabačka Kulturfabrik, Wave
SPOLUORGANIZÁTORI: Pumpa, Colloseum, Christiania, Artforum, Prosac, SDJS, Divadlo na peróne, Divadlo Studio 13, Divadlo Etudy, Divadlo DraK, Sunset Theatre, Východné pobrežie, Haz Lighting, Spots, ZeroZero, PerSpektrum, FUTU KE, Kubriel&Betakaroten, Streetart Communication, pARTija, Cirkus49, Manifesto, Metallin ateliér kovu, Biograf, Kino Scala, Bazart, KEKS DesignLab

Web: https://pokefest.sk/
Facebook udalosť: https://www.facebook.com/event.php?eid=116661785088010

Poke

Zdroj: Jozef Hámorský
Publikoval: Redakcia GREGI.NET