Pohoda 2016: Staronový názov a nový hlavný partner festivalu!

Festival Pohoda sa po šestnástich rokoch vrátil ku svojmu pôvodnému názvu. Najznámejší slovenský festival tak pokračuje v trende veľkých európskych festivalov, ktoré postupne prestali v názve používať mená partnerov.

Táto zmena súvisí s koncom štrnásťročnej spolupráce so spoločnosťou Heineken Slovensko. Výzvu ponúknuť kvalitné pivo návštevníkom 20. ročníka prijal Banskobystrický pivovar a.s. so svojou značkou Urpiner.

Predseda predstavenstva pivovaru Branislav Cvik o partnerstve s Pohodu povedal: „Spojenie výnimočného slovenského piva a výnimočného slovenského festivalu je dobrým predpokladom výnimočného zážitku pre festivalových návštevníkov. Niekoľko rokov sme priekopníkmi na trhu s ochutenými pivami. URPINER už dávno prekročil hranice banskobystrického regiónu a stal sa celoslovenským pivom, oceňovaným doma aj v zahraničí. Naše spojenie s festivalom Pohoda je preto prirodzený krok, ktorý potvrdzuje, že dobré pivo a dobrá hudba sú nerozluční spojenci vo vytváraní POHODY.“ V podobnom duchu sa vyjadril aj podpredseda predstavenstva pivovaru Ľubomír Vančo: „Byť partnerom festivalu, dovoľujem si tvrdiť už svetového formátu, je pre mňa profesne veľká výzva, a zároveň obrovská zodpovednosť. Spravíme všetko pre to, aby sme návštevníkom ponúkli predovšetkým naše výnimočné produkty, ktoré sú oceňované na zahraničných degustačných súťažiach.“

Pohoda s novým partnerom pokračuje v spolupráci s domácimi pivovarmi. Po dvoch rokoch s Topvarom nasledovalo úspešné 14 ročné partnerstvo so Zlatým Bažantom, ktorému za spoluprácu poďakoval Michal Kaščák, riaditeľ festivalu Pohoda, slovami: „Spolupráca so Zlatým Bažantom bola výborná, s mnohými ľuďmi z firmy sme priatelia a ich pivo máme radi. Aj v budúcnosti sa budeme na Heineken pozerať s rešpektom a vďakou za to, že pomáhal nášmu festivalu rásť. Považujeme za cenné, ak sa spoločnosti rozhodnú podporovať kultúru, naviac dlhodobo. Úprimne Zlatému Bažantu ďakujeme. Z prvých rokovaní s Urpinerom máme tiež radosť, cítime veľký entuziazmus ale aj zodpovednosť. Hneď po uzavretí dohody začali prípravy na to, aby partnerstvo fungovalo perfektne. Príbeh Urpineru je skvelý, súčasní majitelia postavili na nohy pivovar, v ktorom varia poctivé pivo. Veríme, že bude našim návštevníkom chutiť, vážime si, že táto domáca spoločnosť tiež podporuje umenie a rozhodla sa stať našim partnerom.“ Veronika Gulášová (Partnership Director festivalu Pohoda) zažila Pohodu aj z pohľadu partnera festivalu či návštevníka. Čo očakáva od spojenia so značkou Urpiner? „Prvé stretnutia s novým partnerom priniesli veľmi pozitívnu energiu, zo strany Urpineru cítime nadšenie a dôveru, ktorú si veľmi vážime. Naším spoločným cieľom je priniesť návštevníkom festivalu kvalitný produkt, výborný servis a pohodové zážitky. Nepochybujeme o tom, že sa nám to spoločnými silami podarí.“

Urpiner nápojmi zastrešil aj Pohoda Párty, na ktorej oznámila Pohoda aj ďalšie novinky týkajúce sa nasledujúceho ročníka. Festival zverejnil viaceré mená, keď ku Sigur Rós a Gogol Bordello pribudli PJ Harvey, Parov Stelar a ďalší. Hádanky a postupné odhaľovanie mien Pohody 2016 od konca novembra pripravuje agentúra Milk Studio.

Od dnes si môžete na stránke www.pohodafestival.sk a v sieti Ticketportal kúpiť lístky pre ZŤP a parkovanie pre osobné autá a karavany. Tešíme sa na vás 7. – 9. júla 2016 na 20. ročníku Pohody. Ešte predtým vám veselé Vianoce a šťastný nový rok želá tím festivalu Pohoda.

Viac informácií aj na: www.pohodafestival.sk

Pohoda-viz-poster

Zdroj: Pohoda Festival s. r. o.