Pohoda 2016: Na festivale vystúpi tohtoročný držiteľ Grammy – basový virtuóz Thundercat!

Na Red Bull Music Academy stage na Pohode sa o necelé dva týždne postaví hneď niekoľko významných mien domácej aj svetovej produkcie. Jednou z nich je aj tohtoročný držiteľ prestížneho ocenenia Grammy – Thundercat. A nebude to jeho prvá návšteva na Slovensku.

Stephen Bruner sa narodil v Los Angeles v roku 1984. Je synom svetoznámeho jazzového bubeníka, ktorý hrával s menami ako The Temptations či Diana Ross. Jeho brat sa vybral rovnakou cestou a Thundercat sa pridal k nemu ako basgitarista v kapele Suicidal Tendencies už počas strednej školy. Korene v hudobne zameranej rodine len dokazujú, že hudbu má skutočne v krvi. Neskôr sa Thundercat vydal na samostatnú muzikantskú dráhu a spojil dohromady svoje jazzové korene s pestrou plejádou hudobníkov, ktorí vyhovovali jeho hudobnému experimentovaniu. Tak sa dostal k spolupráci s Erykah Badu, Stanley Clarke, Kendrick Lamar, Flying Lotus, ale aj s Wiz Khalifom. Práve s Flying Lotusom si najviac padol do oka, spoločne tourovali, vypracovali Lotusov track MmmHmm z LP Cosmogramma a nakoniec mu Flying Lotus koprodukoval aj jeho sólo debut The Golden Age of Apocalypse aj jeho druhý album Apocalypse. Jemu tak vlastné žánrové prelínanie na pomedzí žánrov R&B, jazzu, funku, elektroniky aj progresívneho rocku mu otvorilo brány do sveta a prinieslo svetové uznanie hudobných kritikov, ako aj laického publika.

Thundercat, Red Bull Content Pool

Skvelý hlas Stephena Brunera, jeho tvorbu a technické majstrovstvo na šiestich strunách predvedie čerstvý víťaz Grammy v sobotu na Red Bull Music Academy stage o 23:00. Nebude to však jeho prvá návšteva na Slovensku. Minulý rok Thundercat vystúpil v rámci hudobného workshopu Red Bull Music Academy Bass Camp v bratislavskom Nu Spirit klube. Jeho show sa ľuďom páčila natoľko, že hudobníka nechceli nechať odísť z pódia a doslova ho „vyspievali“ naspäť.

Okrem Thundercata sa na stage postavia aj česká reprezentantka Red Bull Music Academy v Tokiu – Never Sol, Katarzia v spoločnom projekte s Valihorom, Koreless, londýnsky producent Throwing Snow známy aj zo spoluprác s Bonobom, tak trochu melanchodlická Sevdaliza, Robot Koch a ďalší.

Okrem samotných vystúpení sú pre návštevníkov festivalu na Red Bull Music Academy stage a v jeho tesnej blízkosti v Showcase Zone pripravené workshopy zamerané na hudobnú produkciu, ktoré povedú Pišta Kráľovič aka FVLCRVMom a Jakub NobodyListen Strach. Atmosféru dotvorí unikátna výstava fotografií Beyond The Noise zachytávajúca interpretov v jedinečných chvíľach pred a po vystúpení od fotografov Christelle De Castro, Dan Wilton či Gianfranco Tripodo a VJs, ktorí budú svojimi vizualizáciami sprevádzať interpretov počas vystúpení.

Viac informácií o programe nájdete na webe www.redbull.sk/rbmastage či facebookovom evente
www.redbullmusicacademy.com
www.rbmaradio.com

Viac informácií aj na: www.pohodafestival.sk  aj na FB evente: www.facebook.com/events/1792826350947989/

rbmstage

Zdroj: Red Bull Slovensko