Pohoda 2014: Marián Gáborík prinesie Stanley Cup!

Najprestížnejšia klubová hokejová trofej Stanley Cup zavíta tento rok aj na multikultúrny festival Bažant Pohoda. Trenčiansky rodák a odchovanecmiestnej Dukly Marián Gáborík ju ukáže v piatok 11. júla priamo z hlavného pódia po ôsmej večer po koncerte amerického gitaristu Seasick Steva.

Gáborík získal trofej v službách Los Angeles Kings, ktorým pomohol k triumfu štrnástimi gólmi, čím sa stal najlepším strelcom play-off. Ako každý hráč víťazného tímu má legendárny pohár k dispozícii 24-hodín, Marián ich strávi vo svojom Trenčíne. Stanley Cup príde na Slovensko z Fínska a v Trenčíne ho čaká nabitá Orange Stanley Cup Tour 2014.

Oficiálny program sa začína v piatok o 12.15 tlačovou konferenciou pre akreditovaných novinárov v priestoroch MG Rinku, ktorý postavil Marián pre talentovanú mládež. Potom prinesie Stanleyho pohár do športového areálu ZŠ na Hodžovej ulici, kde ho o 16:15 predstaví trenčianskej verejnosti. Po 20.00 sa pohár dostaví na festival Bažant Pohoda, kde sa aj ukončí oficiálna časť osláv. Tie budú pokračovať súkromnou oslavou. Úspešný hokejista nezabúda ani na svoje neziskové aktivity, na ktoré tiež prispejú aj partneri Orange Stanley Cup Tour 2014.

„Stanley Cup už vo svojej minulosti zažil všeličo, ale neviem o tom, že by ho niekto vzal na hudobný festival pre 30 tisíc divákov,“ hovorí Marián Gáborík. „Som rád, že takto uvidia pohár nielen Trenčania, ale aj fanúšikovia z celého Slovenska.“ 

Už na druhý deň po oslavách v Trenčíne odchádza pohár do Slovinska, festival Bažant Pohoda pokračuje nabitým programom až do nedele 13. júla.

www.pohodafestival.sk
https://www.facebook.com/pohoda.festival

pohoda2014

Zdroj: Pohoda Festival s. r. o.