Pohoda 2012: Tím Pohody je už na letisku!

Na trenčianskom letisku sa už rozbehli prípravné práce na festivale Bažant Pohoda 2012, ktorý sa začne už vo štvrtok, 5. júla. Do Trenčína sa presťahoval už aj organizačný štáb, ktorý strávi na letisku takmer tri týždne. „Sme radi, že sme už tu,“ hovorí riaditeľ festivalu Michal Kaščák. „Práve teraz sa začína zhmotňovať všetko, na čom pracujeme celý rok.“


Na čerstvo pokosenom trenčianskom letisku je už vykolíkovaný celý budúci festivalový areál a stoja už aj prvé stavby – jedáleň pre organizačný tím a brigádnikov, časť Pohoda Centra a zázemie pre umelcov, vystupujúcich v Nay tanečnom dome. Celkovo bude na festivale stáť vyše 12 000 metrov štvorcových stavieb. „Je úplne iné prísť na letisko v čase, keď tu ešte nič nie je a vidieť, ako sa začína stavať celé mesto,“ porovnáva Martin Andráš. Hudobník z kapely Sounds like this v minulosti pracoval na Bažant Pohode ako stage manažér hlavného pódia, teraz má na starosti produkciu. V organizačnom tíme sú aj ďalší nováčikovia. „Väčšina z nás spoznala trenčianske letisko len vďaka festivalu. Vidieť, ako tu postupne vyrastá celý areál, je krásne. Väčšina návštevníkov už náš areál pozná, preto máme radosť, že pre nich opäť pripravíme niečo nové, niečo, čo ich prekvapí,“ pridáva za organizátorov Erika Kopáčová.


Šestnásty ročník festivalu bude prebiehať od štvrtka 5. júla, kedy vystúpi legendárny hudobník Lou Reed, až do nedele 8. júla, kedy celý festival zakončí tradičné Vítanie slnka na Bažant stage a ekumenická bohoslužba, ktorú budú viesť duchovní štyroch rôznych vierovyznaní.


Ešte predtým na letisku vystúpi vyše sto účinkujúcich, viac ako štvrtina zo zahraničia. Domácimi lákadlami budú napríklad kapely Puding pani Elvisovej, Slobodná Európa, Billy Barman, zo zahraničných mien najlepšia britská kapela minulého roka Kasabian, či legendy svojich žánrov – elektronickí Orbital alebo zásadná kapela hip-hopovej scény Public Enemy. Popri nich vystúpia napríklad aj žiaci základných umeleckých škôl z Bratislavy, Prievidze i Trenčína.


Viac informácií o podujatí nájdete na stránke www.pohodafestival.sk.



Zdroj: Pohoda Festival

Publikoval: Redakcia GREGI.NET