Pohoda 2012: Festival sa ocitol v top 50 medzi svetovými festivalmi podľa CNN!

Medzi päťdesiat najlepších festivalov na svete pre toto leto zaradil spravodajský server televízie CNN aj slovenský festival Bažant Pohoda. Ide o ďalšie medzinárodné ocenenie multikultúrneho podujatia, ktorého šestnásty ročník sa už nezadržateľne blíži, veď festival sa na trenčianskom letisku začína už o necelý mesiac, 5. júla.
„Sme hrdí. Na svete je veľa skvelých festivalov, sme radi, že si v CNN všimli aj ten náš, v spoločnosti festivalov ako Glastonbury či Roskilde sa cítime naozaj výborne. Aj vďaka takejto dobrej správe robíme s väčšou chuťou na tom, aby Bažant Pohoda 2012 bola lepšia ako ročníky predtým,“ hovorí na margo rebríčka riaditeľ festivalu Michal Kaščák.


„Cieľom je relax, to je presne to, čo Pohoda v preklade znamená,“ píše autorka Jade Bremner a dodáva, že na tomto festivale sa ľudia nikdy necítia ako dobytok, lebo na ňom neexistujú žiadne rady. „Do neba vypustili tisíce thajských lucerien, vyzeralo to krásne,“ cituje server Rickyho Fabulousa zo skupiny Belleruche

V rebríčku sa objavilo 50 festivalov z Európy, Ázie, Severnej aj Južnej Ameriky i Austrálie, medzi inými spomínané Glastonbury, Roskilde, ale aj Bestival, Bonnaro, Lollapalooza, Sonar, Sziget či legendárny Burning Man.

Bažant Pohoda sa už v minulosti objavila v podobnom rebríčku – britský online magazín DMC Update zaradil v roku 2010 slovenský festival medzi 60 najlepších na svete, v tom istom roku iný britský server Greenmystyle.com označil Bažant Pohodu za jeden z dvanástich najzelenších festivalov na Starom kontinente. Vlani sa zase slovenský festival dostal do Top 40 medzi európskymi festivalmi podľa serveru Gigero.com.


Bažant Pohoda 2011 bola prestížnym portálom Virtualfestivals.com vyhlásená tretím najlepším festivalom leta 2011 a v najdôležitejšej ankete Festival Awards Europe sa dostala medzi päticu finalistov v kategórii stredne veľkých festivalov.

Viac informácií o podujatí nájdete na stránke www.pohodafestival.sk.

Zdroj: Pohoda Festival

Publikoval: Redakcia GREGI.NET