Pohoda 2011: Piatkový program potešil svojou pestrosťou!

Pohoda nesklamala na druhy deň svojím pestrím programom a to nielen hudobným ale aj tanečným, debatným, divadelným a filmovým. Samozrejme nezabudlo sa v piatok ani na program pre najmenších v detskom parku. Z hudobných lahôdok si návštevníci festivalu vychutnali v tento deň napríklad aj Janáčkovú filharmoniu z Ostravy, slovenskú kapelu Bille Barman alebo Le Payaco, Pulp, Madness, Lamp alebo Imogen Heap.

Slovenska kapela Le Payaco mala vydarený comback a zahrala svoje najväčšie hity ako „Ochorel som smútkom belasým“,  „Dobrý večer“ alebo „Pes priateľ môj“.

Pulp - Pohoda 2011 - Ján Vlk - Dreamwolf
Pulp (GB) – festival Pohoda 2011
Určite zaujala večerným vystúpením britská kapela Pulp hlavne disko priaznivcov. Predviedla svoje hity ako „Disco 2000“, „This Is Hardcore“ aj „Common People“. Rozhodne medzi hviezdami večera patrila britská kapela Madness, ktorá pôsobia na scéne už 35 rokov a napriek tomu predviedli energický výkon. Zaujala hlavne priaznivcov ska-popovej hudby. Zahrali svoje hity ako „Our House“ alebo „House of Fun“.

Madness - Pohoda 2011 - Ján Vlk - Dreamwolf
Madness (GB) – festival Pohoda 2011
Na vedľajšom stage prispela svojou pestrosťou charizmatická Imogen Heap. Na svojom koncerte predviedla veľmi experimentálnu hudbu a svojou charizmou očarila publikum. Určite veľmi obzvláštňuje súčasnú hudobnú scénu.

Vo vystúpení dua Lamp zazneli ich nové skladby z nového albumu „5“, ale aj z ich starších hitov z prelomu tisícročia. Tu spojili elektroniku so ženským vokálom, čím potešili svojich fanúšikov.

Imogen Heap - Pohoda 2011 - Ján Vlk - Dreamwolf
Imogen Heap (GB) – festival Pohoda 2011
Na tanečnom dome zaujali rytmy v podaní The Cellmates, Bartošovci – Balocké cifry alebo Američana Jessie Evansa.


Divadelné predstavenia alebo debaty si návštevníci vychutnali v dobrej krajne alebo literárnom klube o rôznom témach. Zaujímavé témy oslovili ľudí.

Ak bol niekto unavený alebo mal záujem o pozretie filmu, mohol si pozrieť večer premietané filmy v Kinematografe ako „Prirodzená smrť“ od M. Krajňáka alebo „Zamilované zvieratá“ od Francúza L. Chabonnier.


Atmosféra Pohoda 2011 - Ján Vlk - Dreamwolf
Atmosféra – festival Pohoda 2011


Veľmi veľa ľudí si zobralo na Pohodu svoje malé ratolesti pre ktoré bol pripravený program v detskom parku, čo odzrkadľuje bezpečnosť tohto populárneho slovenského festivalu. Aj tento rok na mieste katastrofy padnutého stanu viali motýlie krídla a boli doplnené klavírmi. Návštevníci si tu mohli zahrať a ukázať svoj talent.

Po zaujimavom piatkovom programe návštevníkov festivalu čaká ešte nabitý sobotňajší program, kde odohrajú také mená ako Portishead, Beirut, M.I.A., Susana Baca, Björn and John a Peter Lipa a ďalší.

Napísala: ZuTi 
Foto: Ján Vlk – Dreamwolf

Publikoval: Redakcia GREGI.NET