Pohoda 2011: Festival vyvrcholil vystúpením Portishead!

Pätnásty ročník festivalu Pohoda vyvrcholil očakávaným večerným koncertom Portishead a skončíl sa v nedeľu ráno tradičným vítaním slnka a následnou bohoslužbou. Tak ako vlani, aj tento rok v sobotu medzi 15:00 a 16:00 hodinou všetky pódiá okrem najväčšieho stíchli. Na tomto pódiu odznel koncert vážnej hudby, ktorý bol venovaný obetiam tragédie na Pohode.
Už tradične ako každý rok bol doobeda súboj v Break Dance Battle. V priebehu dňa sa predstavili kapely a interpreti ako Hex, Puding pani Elvisovej, Peter Lipa, Peter, Björn and John, We Have Band, Susana Baca, Bloodgroup, WWW, Lisa Hannigran alebo Public Image Ltd.


Atmosféra - Pohoda 2011 - Ján Vlk - Dreamwolf
Atmosféra – festival Pohoda 2011
Hudobné vystúpenie britskej hudobníčky so srílanským pôvodom M.I.A., bolo zmesou rôznych prvkov ento a pop. Zaujímavou žiadosťou speváčky bolo pozvanie fotografov z médií na pódium v priamom prenose, čím prekvapila návštevníkov. Predviedla tam zaujímavé tanečné kreácie v svetle bleskov fotografov. Bolo to dosť veľkým oživením jej vystúpenia.


Atmosféra - Pohoda 2011 - Ján Vlk - Dreamwolf
Atmosféra – festival Pohoda 2011

Vyvrcholením večera podľa očakávania bol koncert britskej skupiny Portishead. Ich vystúpenie natiahli skoro na osemdesiat minút. Zahralali svoje najznámejšie hity z deväťdesiatych rokov ako „Glory Bo“, „Mysterons“, „Wandering Star“, „Sour Times“, alebo „Roads“.Okrem toho zahrali aj z posledného albumu Third piesne ako „Magic Doors“, „Machine Gun“ alebo „The Rip“. Celé vystúpenie bolo bezchybné. Fanúšikom sa páčili okrem starých hitov aj nové.


Atmosféra - Pohoda 2011 - Ján Vlk - Dreamwolf
Atmosféra – festival Pohoda 2011
Tri dni plných slnka, hudby, zabavajúcich ľudí naplnili očakávanie organizátora a 30 000 fanúšikov festivalu Pohoda. Všetci sa tešíme na pokračovanie tohto festivalu v roku 2012 a veíme že pritiahne zase toľko návštevníkov.

Napísala: ZuTi 
Foto: Ján Vlk – Dreamwolf

Publikoval: Redakcia GREGI.NET