Podpoliansky folklór trošku v inom šate si budete môcť vypočuť už aj naživo, ak chcete mať zimomriavky po tele, užite si jedinečné koncerty zoskupenia Vlčie maky.

Na slovenský trh prichádza nový štúdiový album hudobného zoskupenia Vlčie maky. Myšlienku nosili v hlave už 5 rokov a konečne sa podarilo dať tento projekt do finálnej podoby. V novembri vyrážajú na prvé mini turné.

Ide o fúziu nášho prekrásneho folklóru a jazzu a túto výzvu hudobná skupina prijala a popasovala sa s ňou v hudobnom štúdiu. „Podarilo sa nám zozbierať za pomoci dramaturgov, milovníkov folklóru a profesionálnych umelcov, známe ale aj menej známe piesne z Podpoľania, ktoré sme neskôr pretvorili spolu s aranžérom Klaudiom Kováčom do podoby hudobného CD“, hovorí tvorca projektu.

Na albume účinkovali skúsení a renomovaní umelci. Tento projekt má na svedomí Jana Kozáková, speváčka z kapely Mukatado. Za piano si sadol známy pedagóg a aranžér Klaudius Kováč spolu so svojich dlhoročným priateľom hráčom na bicie nástroje a taktiež pedagógom Petrom Solárikom. Kontrabas a basovú gitaru nahral jeden z vychádzajúcich mladých talentov Róber Ragan Jr.. Ako hosťa si tvorcovia pozvali známeho huslistu Stana Palúcha a cimbalistu Ľuba Gašapara. O vokálne aranžmá sa postaral známy producent Peter Dobrík a spolu s Jankou Sučíkovou a Jankou Kozákovou ich aj naspieval.

Koncertné turné Vlčie maky naživo – Podpoľanie, ktoré odznie v troch mestách:
6.112019, 20:00- Smer Klub 77, Žilina
8.11.2019, 19:00- Klub u Francúza, Banská Bystrica
15.11.2019, 19:00- Archaniel, Banská Štiavnica

CD si môžete objednať na info@nahravaciestudio.sk alebo vo všetkých dobrých kamenných či internetových obchodoch.

Viac sa dozviete už čoskoro na oficiálnych stránkach Hudobnej skupiny Vlčie maky na Facebooku alebo www.vlciemaky.com.

Z verejných zdrojov podporil Fond na podporu  umenia.

Webová stránka kapely: www.vlciemaky.com

PR správa: PJ SOUND STUDIO s.r.o., www.nahravaciestudio.sk