Podhájska Music Fest 2011 zakončila kapela Inekafe s meškaním

Podhájska, malá obec v novozámockom okrese, od piatku do nedeľňajšieho rána žila 5. ročníkom hudobného festivalu Podhájska Music Fest. Okrem skvelého programu sa organizátorom podarilo vybaviť aj počasie a tak na festivalníkov po celý víkend svietilo slniečko a oni si užívali energiu tohto magického miesta.

V piatok sa stanové mestečko napåňalo od obeda a pre prvých návštevníkov Podhájska Music Fest 2011 otvoril svoje brány úderom 15.30 hod. Presne o tomto čase celý festival odštartovalo vystúpenie kapely Everlong. Areál futbalového ihriska sa utešene napåňal. Fanúšikovia open-air akcií z blízkeho aj ďalekého okolia sa už totiž nevedeli dočkať vystúpenia skupín Desmod a Horkýže Slíže. Ešte predtým ich však potešila mladá speváčka Nika Karch, ktorá si práve hudobníkov z týchto kapiel požičala do jednej skladby. Na bicie jej vypomohol Jano Škorec z Desmodu a na gitaru Mário Sabo z Horkýže Slíže. Potom to už obaja páni odpálili na svojich domovských adresách. Do rockového piatku skvele zapadli aj mladé kapely From Our Hands či The Paranoid, potešili aj českí zástupcovia Vypsaná Fixa a kapela Pipes and Pints. So svojím americkým spevákom a energickým prejavom piatkový program festivalu ukončila. Nasledovala „kapúrková“ a krátky spánok v stanovom mestečku, no ranné slnko nenechalo nikoho dlho leňošiť. Na miestnom termálnom kúpalisku tak bolo vidieť množstvo ľudí s náramkom Podhájska Fest Music 2011. Osvieženie prišlo vhod, veď sobotňajší program opäť stál za to.

Pódium sa hudobníkmi začalo zapåňať od 14. hodiny, črtal sa dlhý hudobný deň. Svojou troškou k nemu prispeli klasiky v podaní kapiel HT a Zóna A. Na nohy starých aj mladých dostal Peter Nagy s kapelou Indigo, ktorý počas hodinového koncertu odpáli všetky najväčšie hity. So mnou nikdy nezostarneš spievala celá Podhájska a dala tým jasne najavo, že je pripravená na hlavnú hviezdu večera – kapelu Inekafe. Ešte pred ňou si publikum podmanili mladíci zo Zoči Voči a po ich koncerte sa už napätie dalo krájať. Inekafe dorazilo z koncertu zo Starej Ľubovne asi 15 minút pred plánovaným začiatkom svojho vystúpenia. Dolaďovanie technických záležitostí si vyžiadalo istý čas, no napriek tomu, že hodiny ukazovali takmer pol druhej, nikto z davu nešiel spať. Pecky z dielne Inekafe prebrali každého a celý areál sa otriasal v rytme hitov ako Ráno, 30. február či Spomienky na budúcnosť. Záverečná skladba Ďakujeme vám bola viac ako dobrou bodkou nielen za koncertom Inekafe, ale aj za celým 5. ročníkom Podhájska Music Fest. Ideálne by bolo, keby túto vetu Vratko Rohoň zaspieval 6000krát, pretože presne toľko ľudí prešlo tento rok bránami Podhájska Music Fest. Takže dovidenia o rok, priatelia.

Podhájska fest

Zdroj: Nikoleta Kováčová
Publikoval: Redakcia GREGI.NET