POBALTSKÍ INDIE ROCKERI CARNIVAL YOUTH VYSTÚPIA OPÄŤ V ČECHÁCH AJ NA SLOVENSKU.

V súčasnosti jedna z najúspešnejších kapiel pobaltského regiónu zavíta po dvoch rokoch do Čiech a na Slovensko. Carnival Youth sa predstavia už v septembri na troch koncertoch v Košiciach, Bratislave a Prahe s repertoárom z nového albumu Good Luck, ktorý vychádza 16. augusta. Na všetky vystúpenia si Carnival Youth pozvali zaujímavých lokálnych hostí, ktorých predstavia v najbližších týždňoch.

Carnival Youth je lotyšská trojica spájajúca úhľadné melodické linky a prvky psychedelického popu s energiou rockovej hudby. Ich tvorba a dynamické koncerty, vyvolávajúce široké spektrum emócií od melanchólie až po číru bezstarostnosť, im priniesli pozitívne ohlasy kritikov aj obecenstva naprieč Európou, vrátane ceny European Border Breakers Awards, ktorej laureátmi v minulosti boli zvučné mená ako Aurora, Lykke Li, Milky Chance, Woodkid a ďalší. Mladí hudobníci z Rigy si už zahrali na festivaloch SXSW, The Great Escape, Sziget, Reeperbahn či Eurosonic a absolvovali turné v Nemecku, Rakúsku, Švajčiarsku, Británii a Poľsku.

Kapela Carnival Youth od svojho sformovania v roku 2012 vydala tri albumy. Ich piesne zneli z éteru relácií Johna Kennedyho z XFM, Steva Lamacqa a Chrisa Hawkinsa z BBC 6 Music alebo z rakúskeho FM4. Aktuálne dokončujú nový album  s názvom Good Luck, ktorého vydanie je naplánované na tento piatok 16. augusta. K producentskej spolupráci si na nahrávku prizvali osobnosti ako Gatis Zakis, Nicolas Verhnes a Greg Calbi, ktorí v minulosti spolupracovali s Deerhunter, Dirty Projectors, MGMT, The National či Arcade Fire. Potenciál kapely v kombinácii s týmito producentskými menami sú nápovedou, na akú hudbu sa môžeme tešiť.

Českých a slovenských fanúšikov si Carnival Youth získali v roku 2015, kedy v našich končinách vystúpili po prvýkrát, a to na festivale Grape. Po ňom nasledovali úspešné klubové koncerty po slovenských a českých mestách. Už na jeseň sa u nás v rámci svojej tour predstavia Carnival Youth opäť, konkrétne 19.9. v košickej Tabačke, 20.9. v bratislavskej Novej Cvernovke a 23.9. v pražskom Futurum Music Bare. Súčasťou koncertov budú aj zaujímaví hostia zo slovenskej a českej hudobnej scény. Vstupenky na koncerty sú aktuálne k dispozícii v sieti Predpredaj.sk, Tootoot.fm a na webe futurum.musicbar.cz.

TERMÍNY KONCERTOV
19.9. Košice, Tabačka – vstupenky
20.9. Bratislava, Nová Cvernovka – vstupenky
23.9. Praha, Futurum – vstupenky

Košice FB event: https://www.facebook.com/events/656018018204639/
Bratislava FB event: https://www.facebook.com/events/2867791613446097/
Praha FB event: https://www.facebook.com/events/324852545132878/
Phantom Planet video: https://youtu.be/CH9arvGJH9U
Birthday video: https://youtu.be/lXo-d-L5Kkc
Carnival Youth – Only The Moon Can See The Sun: https://youtu.be/y5gu6Y5y7oM

Zdroj: TS