Po symfonických koncertoch sa Miro Žbirka teší na Vianoce s rodinou a oslavu štyridsiatky na scéne.

Rušný pracovný rok 2018 zakončil Miro Žbirka dvoma koncertami Symphonic Tour 2018 v Žiline a v Košiciach. So svojou kapelou, orchestrom pod taktovkou Adriána Kokoša a hosťom Katarínou Knechtovou na nich fanúšikom dal bohatú vianočnú nádielku hitov a pozitívnej energie. Spolu s Katarínou naživo v premiére zahrali aktuálny singel Skúška snov z tohtoročného Double Albumu.

„Som rád, že to všetko vyšlo, že si Katka našla čas a prišla na naše koncerty s orchestrom. Konečne sme si mohli spolu na pódiu zaspievať vlastnu skladbu a veľmi ma teší, že ju ľudia dobre prijali,” povedal spevák po košickom koncerte Skladby Vianočná (o prímerí), Happy Xmas (War Is Over), Mám rád, v Košiciach ešte ako bonus neplánovane aj Biely kvet, spolu s búrlivým standing ovation v obidvoch halách symbolicky uzavreli pracovne veľmi náročný rok speváka, ktorý sa už teší na prichádzajúce sviatky, ktoré strávi s rodinou.

„Počas Vianoc ani na Silvestra nebudem hrať a budem sa venovať len rodine  a oddychovať. Po Vianociach pôjdeme pozrieť strýka Davea do Londýna a máme tam dohodnutú aj večeru s autorkou obalu Double Albumu, českou výtvarníčkou Mílou Fürstovou, ktorá tam žije. Priznám sa, že tam budem aj trochu pracovať. S producentom Robom Cassom začneme dolaďovať detaily veľkych koncertov, ktoré nás čakajú na budúci rok v Prahe a Bratislave. Prídu na nich hudobníci, s ktorými sme nový album nahrávali. Sú to uznavaní muzikanti, ktorí hrávali aj s Paulom McCartneym, majú stále množstvo aktivít a zladiť ich program na skúšky a vystúpenia nie je jednoduché, ale verím, že to zvládneme. Aj preto s tým začíname už teraz,” povedal Miro Žbirka o svojich najbližších plánoch.

V roku 2019 čakajú Mira Žbirku dva veľké koncerty 3.12.2019 v O2 Aréne v Prahe a 5.12.2019 na zimnom štadióne Ondreja Nepelu v Bratislave. Na nich spolu s uznávanými anglickými a americkými hudobníkmi predstaví naživo nový Double Album a s ďalšími exkluzívnymi domácimi a zahraničnými hosťami zahrá aj veľké hity svojej úspešnej štyridsaťročnej sólovej hudobnej kariéry. Vstupenky na výpravnú hudobnú oslavu sú už v predaji. Pri kúpe vstupeniek na bratislavský koncert môžu teraz v rámci vianočno-novoročnej akcie fanúšikovia získať limitovanú edíciu trička s motívom nového Double Albumu.

Vstupenky: Bratislava – 5.12.2019
https://www.ticketportal.sk/Event/Miro_ZBIRKA_40_rokov_na_scene

Vstupenky: Praha – 3.12.2019
https://www.ticketportal.cz/Event/MIRO_ZBIRKA-116670

Nový Double Album vyšiel 5.10.2018 na 2CD a 2LP. Na obale ho svojim umeleckým dielom ozdobila známa česká výtvarníčka Míla Fürstová. Slovensko-anglický dvojalbum vznikol v legendárnom štúdiu č.3 na Abbey Road v Londýne s producentom Robom Cassom a zostavou hviezdnych muzikantov Blair Cunningham (bicie), Robbie McIntosh (gitary), Hamish Stuart (basgitara) a Dean Ross (klávesy), Pears McIntyre (gitary).

CD1: Dievča (Na lásku nie je čas) * Práve ty  * Čistý svet (Feat. Ráchel Skleničková) * Ten hlas * Áno * Každý chce byť naj * Undergrant * Skúška snov (Feat. Katarína Knechtová) * Mám čo som chcel * Nie som sám * S dôverou * Charlie * Len tak * Márny boj (Music by Miro Žbirka* Lyrics by Miro Žbirka , Jožo Urban (4), Kamil Peteraj (5))

CD2: Darling * Society  * Take Me Home (Feat. Eddi Reader) * Oh Why * Complete * Nothing Ever Rhymes * Girl You Know * Emerald Eyes * Little One * Long Ago * Why Not? * Train To Goodbye  –  (Music by Miro Žbirka * Lyrics by Pete Brown)

www.zbirka.cz
https://www.facebook.com/MiroZbirka

Zdroj: TS