Po Leninovi sa v Ladcoch zjavila víla!

Na Veľký piatok sa v obci Ladce diali veľké veci. V jednej z miestnych krčiem sa zjavila novodobá víla. Na sebe mala elegantný červený kabát, na ňom odznak The Rolling Stones, v ušiach náušnice v tvare peace a z očí jej sálala nevinnosť. Obyvatelia obce, krčmár i miestni štamgasti sa svorne zhodli, že tento úkaz má na svedomí spevák Adam Ďurica.

Neprešlo ani pol roka, kedy na strechu paneláka v Ladcoch vyliezla aj s aparatúrou skupina GoodBye Lenin a na celé sídlisko začala nahlas hrať svoje skladby. Tentokrát Ladčanov zo zimného spánku prebrala krehká víla. Samozrejme, nešlo o žiadny nadprirodzený jav, ale o jednu z ústredných postáv rovnomenného klipu k novému singlu Adama Ďuricu.

„Skladba „Víla“ vznikla veľmi spontánne. Je to príbeh o láske a sklamaní i o tom, čo bolo pekné a už nie je. Po dlhšej dobe som nevyužil služby svojich textárov a text som napísal sám. Konečná verzia piesne vznikla pod dohľadom skladateľky a klaviristky Ľubice Čekovskej, ktorá skladbu aj produkovala.“ Predstavil nový singel Adam Ďurica.Rolu víly vo videoklipe dokonale stvárnila študentka odevného a textilného dizajnu Olinka Ježová a okrem Adama sa v ňom predstaví aj extravagantný bubeník púchovskej indie skupiny GoodBye Lenin Marcel Šimár.

„Bola to moja prvá úloha v živote. Zo začiatku som bola trochu nervózna, ale to po chvíli opadlo. Adam bol veľmi priateľský a aj keď niektoré scény boli dosť náročne, užili sme si spolu kopec zábavy.“ Prezradila Olinka Ježová. „Najviac ma zaskočilo, keď som mal na povel režiséra pobozkať Olinku. Bolo to pre mňa také zvláštne, aj preto, že s Oľgou sa dlho poznáme, tak som sa necítil moc vo svojej koži. Nie som profesionálny herec, takže sa mi ťažko bozkávalo iné dievča ako to moje.“ Priznal sa Marcel Šimár.

Videoklip režíroval najúspešnejší dokumentarista svojej generácie Miro Remo. Pri práci mu sekundoval dlhoročný kamarát, taktiež Ladčan, Juraj Ištvánik, ktorý obsluhoval druhú kameru. Deň nakrúcania padol zhodou okolností na režisérove meniny. Preto Ladčania na čele s Adamom pre svojho rodáka pripravili malé prekvapenie – tortu v tvare klapky.

„Bolo to super. Nečakal som to. Pár sekúnd predtým ku mne pristúpila frajerka, aby odpútala moju pozornosť a potom sa vynorila Olinka s tortou v rukách a celá krčma spievala. Meniny ani narodeniny nejako zvlášť neoslavujem, ale mám rád, keď sa ako rodina stretneme a Ladce už považujem za rodinu. Torta bola super. Najviac som si pochutil na vlastnom mene.“ Neskrýval nadšenie režisér a oslávenec Miro Remo.

Adam Ďurica pochádza z Hlohovca. Na svojom konte má dva radové albumy Cukor a soľDávno zomrel Rock ‘n’ Roll.

Zdroj: Marek Kučera