Pleasure Island 2011: Techno pioneer – Chris Liebing!

Chris Liebing je prùkopníkem stylu Techno, Dj, producent a rozhlasový moderátor v jedné osobì. Jeho styl a zvuk se bìhem kariéry vyvíjel, ale vždy zùstal vìrný svým „techno kořenùm“. S DJingem začal v roce 1990, kdy hrál převážnì Hip Hop, Soul, Pop a House. Jeho rostoucí vášeň pro hudbu zapříčinila, že si v roce 1994 otevřel vlastní klub s názvem Spinclub. V té samé dobì také začaly jeho první studiové počiny, když založil vlastní label zvaný Soap Recordings spolu se svými přáteli.

Chris byl jedním z prùkopníkù, kteří zcela přijali „digitální vìk“ v současné taneční scénì. Od té doby nikdy nepřestal pracovat na sobì a na své produkci. Díky spolupráci s rùznými software a hardware výrobci, mùže ve své produkci uplatnit prakticky nekonečné možnosti. V současné dobì o sobì mùže říci, že dosáhl bodu úplné spokojenosti se svými technickými dovednostmi a umìleckými možnostmi. Po celém desetiletí práce na svém labelu, Chris Liebing a jeho tým dosáhli rovnováhy. Momentálnì je jedním z nejžádanìjších techno DJs a také součástí Collabs live act spolu s holandským producentem Speedy J. Jeho produce a remixy se pravidelnì objevují v playlistech mnoha renomovaných DJs.

Chris Liebing

V posledních deseti letech, Chris a mnoho dalších renomovaných producentù vydalo svou produkci na labelu CLR a promìnili tento label v jeden z nejúspìšnìjších v oblasti techno hudby. Label vzniknul v roce 2001 a vydávaly na nìm taková jména jako Marco Carola, Gaetano Parisio, Adam Beyer, Steve Rachmad, Speedy J, Chris Mc Cormack, DJ Rush, Ian J Richardson, či Ben Sims. Jubileum tohoto dobře postaveného labelu dalo podnìt k obnovì značky a nové doménì www.clr.net. Poslední kapitola v historii tohoto labelu mu dala nový význam, který nese hesla jako „Create Learn Realize“. Dekáda „tvoření a učení se“ již probìhla, a je na čase, aby byl učinìn další krok, „realizace“.  

Chris Liebing vystoupí na techno stagi spolu s dalšími významnými jmény jako Joey Beltram, Cari Lekebusch, Nic Fanciulli, Brian Sanhaji a Joseph Capriati.

 
www.myspace.com/chrisliebing
www.facebook.com/chrisliebingofficial
www.twitter.com/chrisliebing
 

Pleasure Island 2011

Zdroj: United Music
Publikoval: Redakcia GREGI.NET