Planet Rhythm: Česká návšteva v Radosti!

Februárové pokračovanie clubovky Planet Rhythm sa blíži a medzi dvojicu Bari-ho & Hasky-ho tentokrát prijali pozvanie dvaja hostia ktorý pôsobia na českej techno scéne.

Shimita & LamyCZ majú na svedomí z jednu hlavných techno eventov aktuálnej pražskej scény s názvom „MY NAME IS TECHNO“ na ktorej ste mohli vidieť mená svetového formátu. Zoznámte sa s našimi hosťami prostredníctvom interview ktorý prídu zatočiť poctivými techno doskami do Radosti.

1) Planet Rhythm: Nazdar začneme s ľahka ako sa máte ?
Lamy CZ:
Ahoj, máme se fajn, mockrát díky za optání….Vše se daří, jak má, spousta času na věci, co mě baví a tak to má být. Nic bych neměnil, takže spokojenost.
Shimita:
Ahoj, díky za optání, máme se docela fajn, akorát já mám spoustu práce a koníčků. Kromě hudby ještě tancuju v jedné taneční skupině, takže toho moc nestíhám. Mám to dost nadupaný. :)

2)  Planet Rhythm: Žijete spolu aj v súkromnom živote, spojila vás práve hudba ?
LamyCZ & Shimita:
Tak na tuto otázku se musíme vrátit hodně let v čase zpátky. Známe se vlastně už od puberty, co je dnes už nějakých 15 let. Začlo to tím, že jsme spolu v pubertě chodili, pak jsme se chvíli neviděli a díky technu jsme se zase z přátelili a jezdili na párty a to nás zase svedlo dohromady. Vždy jsme byli do muziky blázni a i dnes jsme ještě pořád schopní prokecat spousty hodin, co se týká hudby. :)

3) Planet Rhythm: Hráte z vinylu čo vás pri ňom stále drží ?
Lamy CZ:
Asi už jako jedni z mála, ba ne, pořád je spousta djs, kteří nedají na černé placky dopustit. Tak pro nás vždy bylo synonymem pro djing gramec a vinyl, na tomhle jsme vyrostli a tak nějak to v nás zůstalo prostě, přijde mi to přirozené. Líbí se mi např. že hraní z vinylů prostě neoblafneš, za pultem jsi prostě jenom ty a tvoje uši. Pravdou je, že s dostupností muziky je to dnes už na deskách špatný. Ale je to asi o tom, co člověk hraje. Neboť my máme rádi starší classic techno a když nejsi líný, tak se dají sehnat desky úplně bez problémů. S novější muzikou už je to trochu horší. Každopádně to současné techno nás nějak extra netáhne, takže zatím tento problém řešit nemusíme. :) Nicméně samozřejmě chápu, že pokrok nezastavíš, tudíž ve finále, ať hraje člověk z čehokoliv, vždy vyjde pravda najevo. Zase na druhou stranu jsou mnohem větší možnosti, co se týká produkce, např. člověk, který má opravdu talent, se díky dnešní době může realizovat, dříve sis o tom mohl jen zdát. Takže bych to shrnul, nás hraní z desek pořád baví a nějak dál to neřešíme, až to přijde , tak to přijde. :) 
Shimita:
Vždycky jsme obdivovali, jak DJs hrají z gramců, a proto jsme si koupili domů
gramce s mixákem a chtěli jsme se na nich naučit. A pro mě vždy vinyly měly kouzlo a
nezaměnitelný zvuk. Já nejsem moc zastáncem současné digitalizace. Samozřejmě tím
nikoho neodsuzuji. Prostě taková je dnešní doba, ale mně to nic neříká.

4) Planet Rhythm: Ako je to s technom na českej elektronickej scéne ?
Lamy CZ:
No co k tomuhle napsat. Myslím si, že se v technu v Čechách všeobecně daří. Byly časy, kdy bylo mnohem hůř. Myslím si, že si najde každý, to co má rád. Vozí se opravdu umělci světových kvalit a myslím si, že takhle blízko ke světovým hvězdám návštěvníci parties ještě neměli. Bohužel mi přijde, že teď už je toho zase až moc, což je trochu paradox. Není vyjímkou, že během jednoho večera jsou např. v Praze 3 kvalitní techno akce se špičkovými zahraničními headlinery. V jednom klubu je prázdno, v druhém poloprázdno a jeden praská ve švech. Nicméně lidi pořád remcaj a pořád se někomu něconelíbí, ale to bylo vždy a bude vždy. Já jsem osobně spokojený momentálně. :)
Shimita:
Techno není na české elektronické scéně jak bývalo. Je to tím, že se za těch 15 let změnilo spoustu věcí. Změnilo se techno jako takové, je pomalejší a je i znát, že lidé nedělají takovou atmosféru, jako když se v Čechách začalo hrát. Ale tak je to u všech nových věcí, které přijdou. Myslím si, že se to postupem času vrací zpátky. A i dnes je spousta skvělých mejdanů a to je hlavní. :)

5)  Planet Rhythm: Stojíte za značkou „MY name is techno“ trochu nám predstavte aký je jej zámer.
LamyCZ & Shimita:
Ano, ano, to máš pravdu. My name is techno je naše „děťátko“, které jsme přivedli na svět cca před 3 roky a neustále si myslíme, že roste. :) Začínali jsme pro 4 lidi a své kamarády a postupem času se to tak nějak krásně transformovalo a vyvíjelo, až jsme si vytvořili svoji základnu fanoušků a těší se tento mejdánek slušné oblibě. Je to akce zaměřená především na klasické techno, ale samozřejmě špiknutá i současným zvukem a celkem se to fajn doplňuje a každý návštěvník si odnese to své. Zahráli zde špičkový producenti, např. Bas Mooy, Patrick DSP, Schimek a spousta českých dj špiček, ale dáváme šanci i mladým DJs a méně známým talentům, kteří se aspoň touto cestou mohou prosadit a může jim to třeba pomoci. Rozhodně hodláme v tomto konceptu pokračovat a v budoucnosti opět přibudou i další světová jména a rozhodně to nebude, co se tu slýchává pořáýd dokola. Nejsme zastánci pořád stejného line upu a neustále se opakujících jmen, což je v Čechách začarovaný kruh. Je spousta i českých kvalitních DJů a je třeba je taky ukázat. :)

6) Planet Rhythm: Ako si predstavujete hviezdny line-up ?
Lamy CZ:
Dobrá otázka, tak mě se by se to líbilo asi takto: Patrik DSP, Bas Mooy, Vincent de Witt, Ogi, Hardcell, Henrik B, Headroom DJs, Concrete DJz, Inigo Kenendy, Glenn Wilson, James Ruskin, Jeff Mills a spousta spousta dalších. :D
Shimita: Měla bych radost z DJs, jako jsou: Adam Beyer, James Ruskin, Ben Sims, Paul Mac, Hardcell, Headroom DJs, Lars Klein apod.

7)  Planet Rhythm: Dík za rozhovor a veľa úspechov
LamyCZ & Shimita:
Taky mockrát děkujeme za rozhovor a moc se těšíme do Bratislavy a na slovenské publikum. Zapaříme vydatně! :)

Line-up doplnia rezidentní djs. Bari predvedie aktuálne podanie techna zo svojou temnejšou atmosférou a pevným beatom a Hasky ktorý pri svojom hraní využíva rôzne technológie k tvorbe samplov a tým si vytvára vlastný štýl melodickej music.

Príďte si dopriať trochu príjemného tempa a vychutnajte si tanečný večer za prijateľné 3 €. Radosť club nemusíme viac menej predstavovať ale keby niečo viď link na tento club v srdci mesta Bratislava.

Shimita
https://www.idj.cz/shimita/
https://ulozto.cz/xxxAC3x/shimita-techno-demo-1-mp3

Lamy CZ
https://www.idj.cz/lamycz/
https://soundcloud.com/lamacmartin

Bari
https://www.idj.cz/bari/
https://soundcloud.com/bari-2/bari-justmusic-fm-planet-radio

Hasky
https://www.idj.cz/hasky/
https://soundcloud.com/lukas-h-1

Planet Rhythm
23.2. 2013
Entry 3€
www.mojaradost.sk

Zdroj: Radosť