Pipes and Pints dávajú v klipe nazrieť do svojho súkromia a po pauze sa vracajú na koncertné pódiá!

Jsou jednou z mála českých kapel, která dokáže na svůj koncert v metropolích západní Evropy nalákat několik set diváků, a její slavní kolegové z české branže o ní s pochvalou hovoří jako o skupině, ze které by si česká scéna mohla brát příklad. Řeč je o jednom z největších tuzemských objevů, punk-rockových Pipes and Pints.

Skupina, která se může pochlubit nejen originálním potetovaným americkým frontmanem či hráčem na skotské dudy, ale také soškou žánrového Anděla, se po pěti měsíční pauze vrací na česká a evropská koncertní pódia a dává o sobě vědět aktuálním videoklipem ke skladbě Warpath 82.

„Videoklip je o našich osobních životech. Kameraman každého z nás dokumentárně sledoval celý den. Takže naši fanoušci nás uvidí, jak vstáváme, čistíme si zuby, ale taky, co děláme doma a jak trávíme volný čas,“ popisuje dudák Vojta Kalina z Pipes and Pints.

Režisér klipu a basák kapely Ondra Balvín dodává, že skupina tím reagovala na časté dotazy fanoušků na soukromí členů. „Chtěli vědět, jak trávíme čas mezi koncerty, čím dobíjíme energii a kde hledáme odreagovaní. Klip je takovým malým náhledem do našich intimních zón, nazval bych ho obyčejným nedělním odpolednem kluků z Pipes and Pints,“ říká. Právě Warpath 82 ze zatím poslední nahrávky Found and Lost bude v playlistu aktuálních koncertů kapely. Čeští fanoušci ji mohou vidět například v pátečních programech Českých a Moravských hradů nebo na festivalech Rock for People, Mighty Sounds či Rock For Churchill. Kromě toho kapelu čekají letní koncerty v Německu, Rakousku, Polsku, Francii, Španělsku či Slovensku. „Máme na léto skvělý program, po letech jsme na četné žádosti fanoušků opět zařadili Intro – The Gael a zapracovali jsme na vlastní světelné show,“ doplňuje Vojta Kalina.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pipes and Pints (CZ/USA) – Punkrock potkává skotské dudy

Pipes and Pints založili v roce 2006 Vojta Kalina (skotské dudy/vokály) a Tomáš Novotný, kteří sdíleli sen o kapele, která míchá punkrock, špinavý folk a country s vášní pro rock’n’roll. Pevné jádro Pipes and Pints vzniklo s příchodem Lukáše Vincoura, Ondry Balvína a Američana Syco Mika, který kvůli kapele zrušil svůj návrat z Rakouska do Kalifornie a přesídlil do Prahy. Neukojitelná chuť koncertovat nemohla nikoho nechat na pochybách, že to Pipes and Pints s hraním myslí opravdu vážně. Potvrdilo to i EP nahrané v prosinci 2008, které zaznamenalo velký ohlas a skupina s ním neváhali vyrazit do světa. Na prvních turné stihli Pipes and Pints odehrát desítky koncertů a předskakovat kapelám jako jsou Social Distortion, Deadline, The Old Firm Casuals nebo Mad Sin.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

K natáčení druhé nahrávky si kapela přizvala Dariana Rundalla, kalifornského producenta, který pracoval se skupinami jako Pennywise, US Bombs nebo Suicidal Tendencies. Novinka Found and Lost přinesla Pipes and Pints nejen nekonečné množství článků a recenzí v českých a zahraničních periodikách, ale především ohlas fanoušků a vyprodané sály na turné po ČR, Slovensku, Německu, Rakousku, Polsku, Francii, Španělsku a Rusku. S novým albem se Pipes and Pints navíc dočkali úspěchu v každoročních cenách akademie hudebních cen Anděl, která ocenila Found and Lost jako nejlepší desku roku 2012 v kategorii punk/hardcore. V koncertování muzikanti nepolevují ani letos. Nedávno se vrátili z povedeného úspěšného turné po Evropě a nemusí ani vybalovat, protože je čeká nabitá letní festivalová sezóna jak v zahraniční tak v ČR, kde se ukáží třeba na putovní přehlídce České a Moravské Hrady.

www.pipesandpints.com

Zdroj: Roman Helcl / press promotion
Foto: Jan Nožička