Pink Whale přivítá to nejlepší z české alternativy – Cold Cold Nights a post-hudbu

30. června vystoupí čeští Cold Cold Nights s aktuálním albem Ten Years Later a post-hudba s letošní deskou My všichni tady a teď v bratislavském Pink Whale.

„Na lodi Pink Whale jsme hráli už loni s kapelou Brighter Days. Těšíme se, že se vrátíme na palubu, kde je výborný zvuk a sympatická atmosféra. Zároveň to bude překvapivě náš první společný koncert s post-hudbou, jejíž člen Tomáš Havlen produkoval naši první desku,“ říká frontman Cold Cold Nights Jakub Jirásek.

Cold Cold Nights se zrodili ze sólo projektu J frontmana Jakuba Jiráska roku 2015. První deska (The) Last Summer získala nominaci na cenu české hudební kritiky Apollo a hudební ceny Anděl. Druhé album Ten Years Later vyšla koncem roku 2022 pod hlavičkou DIY labelu Black Pear Label a vysloužila si nominaci na cenu Apollo za desku roku.

Osm písní s velkou škálou zvuků od syntezátorů a varhan po trubku a zvonkohru je o něco popovější než předchozí album, ale stále si zachovává nezaměnitelnou fasádu lo-fi indie. Ten Years Later, jenž vznikalo mezi Čechami, Berlínem a Chicagem, se zhusta objevovalo v žebříčcích nejlepších tuzemských nahrávek 2022.

Od svého vzniku vystupují Cold Cold Nights pravidelně v České republice a zahraničí, zahráli v  Německu, Belgii, Holandsku, Polsku, Slovensku, Maďarsku, Rumunsku, Bosně, Černé Hoře, Chorvatsku, Slovinsku, Rakousku a Francii. Sestavu tvoří, kromě  kytaristy a zpěváka Jakuba Jiráska, multiinstrumentalista Štěpán Oves, trumpetista Kryštof Knapp a bubeník Daniel Došek.

Po tradiční dvouleté odmlce se elektronické duo post-hudba vrátilo letos na jaře s novou deskou, pojmenovanou My všichni tady a teď. Jedna z nejvýraznějších kapel pražské alternativní scény se na předchozím projektu věnovala životu uvnitř velkoměsta zasaženého globální pandemií, nová deska pokračuje v podobném duchu – na ploše deseti skladeb mluví o snaze vyrovnat se s obrazem světa, který už nikdy nebude jako dřív.

Multilink Ten Years Later: songwhip.com/coldcoldnights/ten-years-later
Website: http://www.coldcoldnights.com/
Linktr.ee: http://linktr.ee/coldcoldnights/
FB událost: https://www.facebook.com/events/981886026509845

Zdroj TS