Pieseň „Srdce“ od skupiny HEX je druhou najhranejšou domácou skladbou v slovenskom éteri!

Skupina HEX má niekoľko dôvodov na radosť! Skladba „Srdce“ autorov Peter „Ďuďo“ Dudák a Martin „Fefe“ Žúži boduje v slovenskom éteri a je aktuálne druhou najhranejšou česko-slovenskou skladbou. Obľúbená kapela má za sebou nomináciu na cenu Krištálové krídlo a postúpila do druhého kola nominácií na prestížne ocenenie OTO. 

HEXáci Peter „Ďuďo“ Dudák, Martin „Fefe“ Žúži, Tomáš „Yxo“ Dohňanský a Tibor „Tybyke“ Szabados oslavujú tento rok 30 rokov na hudobnej scéne. Aktuálne sa tešia z úspechu skladby „Srdce“.

„Sme nesmierne radi, že sa poslucháčom páči ďalšia tvár skupiny HEX a že pesnička „Srdce“ patri medzi najhranejšie skladby v slovenskom éteri. To potvrdzuje, že Ďuďo s Fefem majú talent napísať silné pesničky. Pre mňa je to jedna z najobľúbenejších piesní zo zatiaľ posledného albumu TEBE, či už po hudobnej, alebo textovej stránke,“ teší sa Tomáš „Yxo“ Dohňanský.

Singel „Srdce“ pochádza z úspešného albumu TEBE, ktorý získal za predaj Zlatú platňu. Klip k skladbe nakrúcali HEX v ich štúdiu v Petržalke. Celý klip vznikol za jeden deň a postprodukcia zabrala dva dni. Aby vynikla sila tejto skladby, zvolili si chalani minimalistické poňatie, ktoré je len o hre svetla a o spevákovi kapely.

„Je to pieseň, pri ktorej som celkom dlho hľadal finálny tvar a melódie spevu. Charakterom je to skôr vážnejšia skladba, čo vychádza aj z textu. Ten rieši, že aj keď už v našom veku kopec vecí vnímame negatívne a len máločo nás prekvapí, naše srdce ešte stále bije, a stojí za to nebáť sa a žiť pokiaľ možno naplno,“ vysvetľuje autor hudby, producent a spevák HEXu Peter „Ďuďo“ Dudák.

HEX majú na konte aj ďalšie úspechy. Obľúbenú skupinu tento rok nominovali na cenu Krištálové krídlo. Aktuálne postúpila do druhého kola nominácií na prestížne ocenenie OTO. Skupina HEX patrí medzi ikony slovenskej hudby. Vznikla v roku 1989 a odvtedy hrá v zložení Peter „Ďuďo“ Dudák, spev, gitara, klávesy, Martin „Fefe“ Žúži, gitara, Tomáš „Yxo“ Dohňanský, basová gitara a Tibor „Tybyke“ Szabados, bicie. Dnes majú HEX na konte desiatky hitov, mnohé významné hudobné ceny a ich skladby patria medzi poklady slovenskej hudby. Informácie o skupine nájdete na http://www.hex.sk/https://www.facebook.com/HEXOFFICIAL/?fref=ts

Zdroj: NK Factory