PIATY ROČNÍK GLOBÁLNEHO BEHU WINGS FOR LIFE WORLD RUN BUDE 6. MÁJA 2018.

Účastníci na celom svete budú už po piatykrát bežať pre tých, ktorí behať nemôžu na Wings for Life World Run! Prvá májová nedeľa patrí aj tento rok najväčšiemu globálnemu behu bez cieľovej čiary.

Zbynek Sykora performs at the Wings for Life World Run in Bratislava, Slovakia on 7 May 2017 // Lukáš Wagneter for Wings for Life World Run

Od roku 2014 pritiahol tento projekt viac ako 435 000 účastníkov v 58 krajinách, ktorí spoločne odbehli 4,2 milióna kilometrov a vyzbierali takmer 20 miliónov eur pre nadáciu Wings for Life. Behu sa môže zúčastniť každý bežec, nebežec či vozičkár a štartovné poplatky spolu s príspevkami putujú v plnej výške na výskum poranení miechy.

V nedeľu, 6. mája 2018, môžete svojou účasťou podporiť nádejné výskumy aj vy, a to hneď niekoľkými spôsobmi. Zapojiť sa do Wings for Life World Run a vybehnúť tak spoločne s ďalšími účastníkmi zo všetkých kútov planéty v rovnakom čase máte možnosť doma na Slovensku, alebo v niektorej z desiatok ďalších lokalít na celom svete. Či už sa pridáte k organizovaným behom cez aplikáciu, rozhodnete sa pre zažitie atmosféry s ďalšími tisíckami bežcov v jednej z trinástich vlajkových lokalít, alebo si zorganizujte svoj vlastný App Run, stanete sa súčasťou jedného z najväčších charitatívnych podujatí na svete! Stačí si vybrať jednu z nasledujúcich možností, zaregistrovať sa a v nedeľu 6. mája o 13.00 hod. byť na štarte:

ZORGANIZUJTE SVOJ VLASTNÝ APP RUN

Tento rok sa myšlienka behu opäť rozšíri do všetkých kútov sveta aj vďaka aplikácii, ktorá vám umožňuje bežať skutočne kdekoľvek s virtuálnym stíhacím vozidlom v pätách. Zorganizovať vlastný beh nikdy nebolo jednoduchšie a organizátorom sa môžete stať aj vy. Viac informácií o tom, ako priniesť Wings for Life World Run do vášho mesta nájdete TU.

PRIDAJTE SA K ORGANIZOVANÝM APP RUNOM NA SLOVENSKU

Slovenskí bežeckí nadšenci sa rozhodli podporiť myšlienku behu a prispieť tak k nájdeniu liečby poranení miechy. Jedným z prvých organizovaných behov cez aplikáciu je App Run Vysoké Tatry. Bežať sa začína v centre Starého Smokovca, okruh pôjde cez hornatý terén a celá trať má z vtáčej perspektívy tvar krídla. Ďalšie organizované behy cez aplikáciu sa plánujú aj v Žiline a Bratislave.

ZAREGISTRUJTE SA V JEDNEJ Z OFICIÁLNYCH LOKALÍT

Pokiaľ chcete zažiť atmosféru Wings for Life World Run spoločne s ďalšími tisíckami účastníkov na štarte, zaregistrujte sa na beh v niektorej z 13 oficiálnych lokalít na celom svete. Čo taká Viedeň, Poznaň, Mníchov alebo chorvátsky Zadar?

ALEBO BEŽTE S APLIKÁCIOU KDEKOĽVEK NA SVETE

Pobežte spolu s celým svetom v rovnaký deň a rovnaký čas, kdekoľvek sa budete 6. mája 2018 nachádzať. Či už je to v uliciach vášho mesta, alebo na obľúbenom bežeckom chodníku. Prostredníctvom virtuálneho stíhacieho vozidla v aplikácii sa takto behu dokáže zúčastniť ktokoľvek a kdekoľvek na svete.

APLIKÁCIA WINGS FOR LIFE WORLD RUN APP

Nájdete ju na Google Play aj iTunes, stiahnutie je bezplatné a výška štartovného poplatku v deň konania behu je 15 eur. Aplikácia funguje na princípe zaznamenávania odbehnutej vzdialenosti pomocou GPS (rovnako, ako väčšina športových aplikácií). Vďaka nej sa môžete pridať k účastníkom behu z celého sveta, s ktorými vyštartujete v rovnakom momente. Aplikácia v pravidelných intervaloch informuje o pozícii virtuálneho stíhacieho auta a čase, kedy vás pri aktuálnom tempe dostihne. Vyskúšajte si nový bežecký zážitok, pridajte sa k celému svetu a bežte pre tých, ktorí bežať nemôžu.

WINGS FOR LIFE WORLD RUN A NADÁCIA WINGS FOR LIFE

Wing for Life World Run sa beží v lokalitách na celom svete a všade sa štartuje v rovnakom čase. V niektorých krajinách práve vychádza slnko, v iných sa beží potme, no vždy s rovnakou myšlienkou – bežať pre tých, ktorí behať nemôžu. Sto percent z každého štartovného poplatku a príspevku ide priamo neziskovej nadácii Wings for Life. Tá už od roku 2004 podporuje výskumné projekty a klinické testy, ktoré majú za cieľ nájsť liečbu poranenej miechy a pomôcť tak miliónom ľudí odkázaných na invalidný vozík.

Slovensko je súčasťou tohto unikátneho behu od jeho začiatku v roku 2014 a počas uplynulých štyroch ročníkov ho v Bratislave podporilo takmer desaťtisíc účastníkov, vrátane ambasádorov, ktorými sú aj Filip Tůma, Jana Dukátová či Matej Sajfa Cifra.

Viac info o behu, lokalitách, aplikácii a ambasádoroch nájdete na www.wingsforlifeworldrun.com/sk/sk/

Zdroj: TS