Petržalské Vianočné trhy: 6. – 22. decembra 2012!

Milí Petržalčania, vaša mestská časť v spolupráci s Kultúrnymi zariadeniami Petržalky si pre vás všetkých – malých aj veľkých – pripravila malé vianočné prekvapenie. Po prvýkrát prinášame čaro Vianoc aj do ulíc našej mestskej časti. Pokojnú a komornú atmosféru predvianočného času vám spríjemníme na prvých petržalských vianočných trhoch.

Myšlienka Petržalských vianočných trhov vznikla v zastupiteľstve už koncom minulého roka. „V rámci desiatok podujatí pod spoločným názvom Predvianočná Petržalka, ktorá dokresľuje atmosféru zimných dní, tak chceme spolu s poslancami zaviesť novú tradíciu, ktorá by mohla byť popri Dňoch Petržalky ďalším symbolom našej mestskej časti,“ dopĺňa starosta Petržalky Vladimír Bajan.

Trhy odštartujú v blízkosti Chorvátskeho ramena a skateparku na mieste v minulosti známom ako Námestie májového povstania českého ľudu 6. decembra príchodom Mikuláša a rozsvietením vianočného stromčeka. Komornosť trhov podčiarkne nielen obmedzený počet stánkov, ale aj kultúrny program, ktorého prioritou bude prezentovať najmä nás Petržalčanov, a preto na ňom vystúpia deti z našich záujmových krúžkov, žiaci našich škôl a k ich koledám sa pridajú aj naši seniori. Kultúrny program bude prebiehať každý piatok, sobotu a nedeľu  v čase od 17:00 do 19.00 hod., stánky môžu byť otvorené o dve hodiny dlhšie.  Okrem mestskej polície bude na poriadok a správanie sa návštevníkov dohliadať aj strážna služba.

Trhy potrvajú do 22. decembra 2012 a nám neostáva nič iné, len vám popriať príjemnú zábavu a pekný zážitok na prvých Petržalských vianočných trhoch.

Program – na stiahnutie

Zdroj: KZP