PETROFSKI VYDÁVÁ DEBUTOVÉ ALBUM DONKICHOTSKÝ IDEÁLY

Zpěvák a hudební producent Petrofski vydává debutovou desku nesoucí název Donkichotský Ideály. V osmi písních balancujících na pomezí synthpopu, new romantics, dancepopu a electropopu si zvukově i vizuálně pohrává s nostalgickou estetikou a popkulturou osmdesátých let. Romantické electropopové beaty s nádechem retra slouží jako kulisy pro charismatický projev mladého interpreta, který na osobitých tanečních podkladech koketuje s chytlavými popovými melodiemi a hloubavými texty.

Singl z alba “Milován” byl zařazen do letošního ročníku soutěže Startér Radia Wave, ve kterém sklidil pozitivní ovace poroty: „Songem, který ve studiu budí silné emoce, zůstává osmdesátkovými synťáky poháněná disco pecka Milován od Petrofskiho.Zatím nejblíž z český alternativy k Petru Mukovi měl Lukáš Grygar. Petrofski mu teda dělá solidní konkurenci a v jeho pozici ho hodně ohrožuje“. Petrofski byl rovněž zařazen do ankety Deníku N Jaké jsou největší objevy a singly roku 2022 podle českých hudebníků?, a to slovy Matěje Burdy: „Baví mě Petrofski, který je současnou reinkarnací Petra Muka a kapely Oceán. Jeho depešácký romantický synthpop má styl, tvář, super sound, koncept i názor”. Vizuální směr alba si vzal na starost slovenský audiovizuální umělec Adam Mogyorosi, který kromě zhotovení artworku natočil i čtyři tématické videoklipy, a to k nahrávkám Milován, Osudem Souzený, Babylon a Donkichotský Ideály.

„Donkichotský Ideály je má první deska, která vznikla přibližně rok a půl zpátky v době covidové pandemie. Nudu a částečnou frustraci jsem přirozeně ventiloval v hudbě – měl jsem spoustu času na přemýšlení a nalezení své hudební identity. V tomto období jsem totiž objevil kouzlo osmdesátých let a začal doslova hltat kapely typu Depeche Mode, Erasure, Pet Shop Boys či Duran Duran. Při tvorbě projektu jsem koncepčně následoval danou osmdesátkovou vizi od zvuku, názvu písní až po finální vizuály za účelem vzájemné komunikace všech aspektů artefaktu,” říká autor.

Spotify:  https://spoti.fi/3QYtiht
Instagram: https://www.instagram.com/petrofski_/
Facebook: https://www.facebook.com/petrofskimusic/
TikTok: https://www.tiktok.com/@petrofski_

Zdroj: TS