PETRA HAPKOVÁ nahrala piesne svojho otca.

Petra Hapková sa rozhodla nahrať piesne svojho otca. Album Kdo jinej než já prináša osobitý pohľad na tvorbu vyníkajúceho hudobného skladateľa. Jeho dcére to prišlo ako „taká pekná úcta“, keď hovorí o pohnútke naspievať piesne jej otca  Petra Hapku.

„Dlouho jsem se bránila šansonu. Necítila jsem se na něj a nemyslela jsem si, že bude moje čeština tak dobrá, že bych to zvládla. Když mi ale táta umřel, najednou jsem ho potřebovala slyšet. A taky by mi bylo strašně líto, kdyby jeho písničky zanikly. Tak jsem si vymyslela, ať žijou dál. Modernější, jinou formou. Přišlo mi to jako taková hezká úcta,“ vyznáva sa Petra Hapková. A spomína na čas strávený so svojim otcom, keď bola prítomná pri zrode rôznych hudobných diel. „Vždycky, když jsem přijela za tátou, tak jsem s ním byla 24 hodiny denně. Když pracoval, tak pracoval, když ne, tak jsme se bavili. Strávila jsem ve studiu spousty hodin. Tam jsem spala pod piánem. Tam jsem občas řekla, že mám hlad. Byla jsem tam furt.“

Petra zaradila na album známe aj menej známe piesne, ktoré má najradšej. S komornou zostavou (klavír, gitara, violoncelo) poskladala z týchto skladieb aj program, s ktorým koncertuje po Čechách.

Rozhovor s Petrou Hapkovou nájdete tu: https://youtu.be/zWkfPSlhyDQ
Album počúvajte a sťahujte: https://WMCZ.lnk.to/PetraHapkova

Zdroj: TS
Foto: Jakub Ludvík