Peter Nagy v Bratislave dokázal, že je aj po 30. rokoch na scéne stále frajer!

Peter Nagy je stále frajer! Spevák, skladateľ a textár rozburácal včerajším koncertom vypredaný a doslova „natrieskaný“ bratislavský Ateliér Babylon! Ikona česko-slovenskej hudobnej scény spolu s kapelou Indigo dostala publikum do varu megahitmi „Profesor Indigo“, Sme svoji“, „Aj tak sme frajeri“, „S nohami na stole“ či „Láska je tu s nami“.

Fanúšikom všetkých generácií tak Peter Nagy aj v Bratislave dokázal, že s ním naozaj nikto nezostarne! Nadšené publikum spievalo naspamäť všetky skladby legendárneho speváka. Neopakovateľnú atmosféru koncertu dotvorili piesne v podaní hviezdnych hostí – Janka Ledeckého a Zuzany Smatanovej!

Hitmaker Peter Nagy v Bratislave veľkolepo zavŕšil oslavu 30. rokov na česko-slovenskej hudobnej scéne! Vypredaný a natrieskaný Ateliér Babylon sa „otriasal v základoch“ hneď v úvode, keď Peter Nagy s kapelou Indigo odpálili megahity „Až sa znova narodím“, „Poďme sa zachrániť“ a „Profesor Indigo“. Fanúšikom všetkých generácií Peter dokázal, že s ním naozaj nikto nikdy nezostarne! Nadšené publikum spievalo naspamäť všetky skladby česko-slovenskej hudobnej ikony. Peter Nagy má z úspechu troch exkluzívnych koncertov THE BEST OF 30 ROKOV veľkú radosť.

DSC_2341

„Cieľom nebolo urobiť miniturné, ale osláviť 30 rokov. Myslím si, že turné môže pokračovať aj na budúci rok. Tak budem oslavovať „31 rokov“, to nie je problém. Som príjemne prekvapený, že boli koncerty vypredané. A takisto som príjemne prekvapený, že ľudia poznajú aj tie menej známe piesne. Zahral som skladbu „Čo je viac“ a oni ju poznali. A samozrejme, poznali tie hity, pretože pokiaľ nemáš hity, tak nie si.“ S radosťou zhodnotil Peter Nagy.

Nezabudnuteľná oslava 30.výročia Petra Nagya bola plná hitov a vtipov legendárneho speváka aj v metropole Slovenska. Fanúšikovia všetkých vekových kategórií tancovali a spievali pri nestarnúcich skladbách ako „So mnou nikdy nezostarneš“, „Marcel z malého mesta“ či „Krásny zadok“. Neopakovateľnú atmosféru koncertu dotvorili duetá s hviezdnymi hosťami. So Zuzanou si Peter strihol pieseň „Len pomaly“, ktorú naspievali už na album „Duety“ v roku 2006 a Zuzana pridala aj dve vlastné pesničky „Daj ruku do mojej ruky“ a „Dnes sa mi nechce nič“.

„Keby mi pred 10-timi rokmi niekto povedal, že budeme raz s Petrom kamaráti, budeme mať spolu pesničku a koncerty, určite by som ho považovala za blázna. Peter bol predsedom poroty v autorskej súťaži Coca-Cola Popstar 2003, ktorú som vyhrala, takže som vďačná za jeho rozhodnutie, ktoré mi zmenilo život.“ Spomína si Zuzana Smatanová.

DSC_2535

Druhým hosťom Petra Nagya bol český legendárny spevák Janek Ledecký. Nestarnúci muzikanti spoločne  predviedli fanúšikom, že sú stále „frajeri“ duetom „Někdy je smích, někdy je pláč“ a megahitom „Aj tak sme stále frajeri“.

„Bolo to skvelé. Peter povedal jednu zásadnú vetu, že snom každého skladateľa a textára je mať pesničky, ktoré ľudia vedia naspamäť a tu ich vedeli naspamäť od prvej skladby až po tú poslednú! Takže super koncert.“ Smeje sa Janek Ledecký, ktorý zahral aj sólo hit „Na ptáky sme krátky“.

Peter Nagy na dvojhodinovom koncerte dokázal, že je značka, ktorá už 30 rokov úspešne funguje na česko-slovenskej scéne. Burácajúci dav si vyžiadal niekoľko prídavkov. Slovenská hudobná legenda odmenila fanúšikov skladbami „Sme svoji“, „Láska je tu s nami“,  „Kristínka iba spí“ či „Posledný krát!“, pri ktorých publikum spievalo, tancovalo a Petra nechcelo pustiť z pódia. K úžasnej atmosfére prispela aj kapela Indigo. Predviedli sa skvelý gitarista a kapelník Mišo Kovalčík, basgitarista Luboš Ďurech, klávesák Peter Papp a bubeník Jan Lau. Muzikantskú zostavu posilnili vokalisti Saša Okálová a Rado Orth. Po úspechu exkluzívnych koncertov THE BEST OF 30 ROKOV plánuje Peter Nagy pokračovať v koncertovaní aj na budúci rok. Informácie o novinkách či koncertoch nájdete na www.peternagy.sk a https://www.facebook.com/pages/PETER-NAGY-MUSIC/670435612993288?fref=ts

Je to už 30 rokov, čo som  v roku 1984 odohral svoj prvý koncert s kapelou Indigo. Teraz po 30-tich rokoch fanúšikom zaspievam všetky najväčšie hity a pripravím aj nejaké prekvapenia. Som naozaj rád, že moje skladby sa ľuďom stále páčia. Napríklad pieseň „Aj tak sme frajeri“ sa stala nielen hymnou futbalových a hokejových štadiónov ale aj najčastejšie spievanou piesňou maturantov…“ S úsmevom prezradil Peter Nagy.

Zdroj: Propaganda House s.r.o.
Foto: Patrik Ratajský