Peter Nagy skoro nestihol vlastný koncert v Bruseli!

Peter Nagy zahral svoje hity v Bruseli! S populárnym spevákom a skladateľom  spievalo vypredané hľadisko slávneho  jazzového klubu Music Village v romantickom centre mesta. Koncert sa však začal s oneskorením. Peter Nagy totiž uviazol v aute kvôli štrajku bruselských taxikárov!

Peter Nagy si po nedávnom turné po Austrálii nedoprial žiadny oddych. Hneď vyrazil na ďalší koncert mimo našej republiky! Spevák, skladateľ a textár zahral svoje hity fanúšikom v belgickom Bruseli. Šarmantný spevák vystúpil vo vypredanom slávnom jazzovom klube Music Village, kde hrala okrem iných speváčka a klaviristka Diana Krall. Klub sa nachádza len pár krokov od historického námestia v romantickom centre Bruselu.

Peter Nagy

„Milujem koncerty pre zahraničnú komunitu Slovákov a Čechov. A v Bruseli ich žije veľa, väčšina pracuje v Európskom parlamente. Zahral som staré hity Poďme sa zachrániť, Aj tak sme stále frajeri, Len Pomaly, So mnou nikdy nezostarneš, ale aj novinku Nohavičky vlajú. Je to pieseň, ktorú nehrajú rádiá, lebo má dosť odvážny text…

Fanúšikovia spievali spamäti texty starých hitov a vytlieskali si tri prídavky…“ Rekapituluje Peter Nagy. V Belgicku zažil Peter Nagy aj trochu adrenalínu. Vlastný koncert totiž skoro nestihol!

NAGY_GitaraX_2

„Koncert sa musel začať s oneskorením. Uviazol som v aute v zápche kvôli štrajku bruselských taxikárov. V Bruseli totiž na niekoľko hodín úplne skolabovala doprava. Ale ľudia na mňa trpezlivo čakali, aj na ulici v mraze.“ Prezradil Peter Nagy.

Peter Nagy je roky vášnivým fotografom a na koncerte predstavil svoje fotografické diela. Skvelé fotografie prezentovali aj belgický fotograf Dušan Swalens, náš Tomáš  Hulík a českí ochranári prírody KRNAPu Jakub Kašpar a Radek Drahný. Programom sprevádzal  šéf  Czech Fun clubu Ladislav Miko. Brudel navštívil Peter Nagy už po druhý krát.

Peter Nagy

„Rád sa túlam romantickými uličkami starej dobrej Európy. Je to zas trochu iné, ako bola horúca exotická Austrália. Idem len tak bez mapy a fotím si budovy, ľudí a atmosféru mesta. Je to taká moja sloboda… Už mám celkom slušnú zbierku destinácií, kde som hral, od Ruska až po USA a Kanadu, od Londýna  až  po Austráliu. Na výberovom dvojalbume „More piesní“ som to vystihol – dal som niektorým piesňam  život, a oni za to dali pekný  život mne…“

Zdroj: Propaganda House s.r.o.
Foto: Dušan Swalens