Peter Luha dokončuje krátky animovaný film Brusel a pripravuje krst debutového albumu!

Talentovaný slovenský gitarista a skladateľ vydal koncom septembra oficiálne svoj debutový album Viaje del Alma /Cesta duše/. Nahrávka, ktorá patrí k ďalším titulom mladého vydavateľstva Real Music House, prináša na slovenskú hudobnú scénu nový výraz. Atmosféru Andalúzie, Paríža a nekončiacich hudobných ciest Petra Luhu.Samotný názov Viaje del Alma znamená v slovenskom preklade „Cesta duše“. Album je cestou hudobníka, ktorý sa nevyhýba žánrovým experimentom, ale nezabúda pritom na silnú výpoveď. Trinásť autorských skladieb dopĺňajú na CD dva bonusy. Nahrávka, ktorá už stihla zarezonovať medzi fanúšikmi kvalitnej gitarovej hudby, vznikala pod dohľadom hudobných producentov Roberta Pospiša a Martina Sillaya.

Peter Luha je v súčasnosti na tvorivom pobyte na severe Španielska. Spoločne so svojou priateľkou výtvarníčkou Luciou Černekovou tam pripravuje ďalší zo série animovaných filmov On The Road pod názvom Brusel.

Predchádzajúce dva krátke filmy /Spain a Der Turm/ umeleckej dvojice už prezentovali Slovensko na viacerých medzinárodných filmových festivaloch.

Ďalším úspechom výrazného slovenského multiinštrumentalistu je zaradenie medzi svetovú gitarovú elitu. Peter Luha sa totiž stal oficiálnym hráčom prestížnej značky Framus. Jeho talent ocenilo burácajúcim potleskom aj publikum na gitarovom festivale Internationales Gitarrenfestival Kühlungsborn.
Široká umelecká pôsobnosť Petra Luhu dokazuje, že v súčasnosti zažíva mimoriadne kreatívne obdobie. To mu neumožnilo pokrstiť svoj debut na domácej pôde, z tvorivého španielskeho pobytu sa totiž vracia až začiatkom decembra. Slávnostný krst albumu Viaje del Alma sa preto uskutoční v decembri. Fanúšikovia kvalitnej žánrovej hudby tak majú dostatočné množstvo času na to, aby sa naplno ponorili do Luhovho hudobného debutu.

Zdroj: Real Music House, Peter Luha