Peter Bič Project spôsobili rozruch na bratislavskom letisku!

Ležať na krídle lietadla, skákať či behať po bratislavskom letisku! Presne to museli absolvovať členovia kapely Peter Bič Project pri nakrúcaní klipu na skladbu „Say it loud“. Počas filmovania takmer zatkli producenta klipu Martina Hudáka!

Gitarista IMT Smile Peter Bič sa rozhodol svoj hudobný potenciál využiť aj mimo domovskej kapely. Jeho Peter Bič Project je známy aj za hranicami našej republiky. Po megaúspešnej skladbe „Hey now“ vyšla kapela s novým singlom „Say it loud“, ku ktorému nakrúcali akčný videoklip.

„Bolo to najnáročnejšie nakrúcanie v celej mojej kariére. Strávili sme pri tom celý deň, od rána až do hlbokej noci. Režisér nás nútil skákať, behať, lietať. Dokonca som sa musel postaviť na krídlo lietadla! Našťastie nie za letu…“ S úsmevom opisuje nakrúcanie šéf kapely Peter Bič.

O obrazovú podobu skladby „Say it loud“ sa postaral úspešný tvorca videoklipov a audiovizuálnych diel Martin Hudák. Kameru a réžiu mal na starosti Martin Gróf. Martina Hudáka, tentokrát v úlohe producenta, pri filmovaní takmer zatkla políca!

„Áno, išiel som si po kávu a ocitol som sa na runwayi. Bol z toho menší rozruch, priviezli ma v aute so zapnutými majákmi. Nie som letec, aby som ovládal všetky tie farebné čiary… Ale aj tak ďakujeme letisku, ze nám vyšli v ústrety.“ Konštatuje s humorom  Martin Hudák.

Myšlienkou klipu k pesničke „Say it loud“ bolo predstaviť kapelu Peter Bič Project a všetkých jej členov. Konkrétne speváčku Dášku Kostovčíkovú, speváka Iva Biča, klávesáka Matúša Pavlíka, basgitaristu Vlada Čekana a bubeníka Jozefa Zimu.

„Je to o tom: vykrič na plné ústa čo chceš, povedz čo máš rád, čo ťa baví, neboj sa ísť do toho. Celá skladba je o tej energii, keď má človek chuť niečo vykričať do sveta. Trochu sme experimentovali so zvukom, chceli sme byť svieži. Baví nás keď skladáme pesničky a pozeráme sa na hudbu iným spôsobom.“ Vysvetľuje pointu skladby aj klipu Peter Bič.

Rovnako ako pieseň „Say it loud“ sa bude volať aj debutový album, na ktorý sa fanúšikovia môžu tešiť už o týždeň. Peter Bič Project ho pokrstia 18.októbra v klube Loft!

Zdroj: Propaganda House s.r.o.
Foto: Ján Štovka, Martin Hudák