Peter Bič Project pozývajú fanúšikov na nahrávanie priamo do štúdia.

Peter Bič Project sa v roku 2015 nezastavia. Kapela vydáva nový album, pripravuje slovenské turné, odohrá sériu koncertov v USA a rozbieha charitatívnu kampaň.

Partia muzikantov okolo gitaristu Petra Bič vstúpila na hudobnú scénu albumom Say It Loud a okamžite prevalcovala rádiový éter, a to nielen na Slovensku, ale s nálepkou Made in Slovakia prerazila i v zahraničí. Šestica muzikantov však sľubuje, že nový materiál v porovnaní s debutom prekvapí. Hoci po hitoch Hey Now, či Thinking About You si uvedomujú očakávania, predsa len kráčajú vlastnou cestou bez toho, aby sa spoliehali na overenú istotu.

pbp-1

Ako P. Bič dodal, rizika sa nebojí a verí, že chémia medzi pesničkami a fanúšikmi bude opäť fungovať. „Na novom albume sme sa vyhrali s elektronikou, ale aj s akustickými nástrojmi, ktoré nám umožňujú spontánne vyjadriť naše pocity. Nebáli sme sa napr. ani spolupráce s Kalim a Petrom Panom, čo by možno o nás tiež asi nikto nepovedal,“ prezradil Peter Bič.

Aktuálnym singlom z nového albumu je oficiálny soundtrack k výbornej českej komédii Hodinový manžel All Those Places. Pôvodne pomalá pieseň zmenila v rukách Petra Biča tempo a v štýle country sa rozklusala na príjemnú tanečnú vec.

„Pri albume Say It Loud som presne vedel, čo chcem. Teraz sa v prvom rade nechávame viesť momentálnymi náladami. Stále mám totiž pocit, že máme čo objavovať. Teším sa z toho, keď hráme v skúšobni a experimentujeme so zvukmi, z čoho vzápätí vznikajú nové emócie,“ vysvetľoval Peter Bič.

Keďže kapela momentálne pracuje na plné obrátky v štúdiu, chce sa o tvorivú atmosféru podeliť aj s fanúšikmi. Podmienkou je zaslať do konca februára na manager@peterbicproject.sk pár viet o tom, aké príbehy a spomienky sa vám viažu k pesničkám Peter Bič Project. Program v spoločnosti členov skupiny? Nahrávacie štúdio, obed a ako bonus pozvanie na jeden z dvoch pripravovaných krstov.

„Často sa ma novinári, aj fanúšikovia pýtajú, ako sa tvorí hit a ja im na to neviem odpovedať (úsmev). Preto by sme radi strávili s niekým deň priamo na pľaci v štúdiu a možno sa nám spolu podarí definovať všetky esencie, ktoré nesmieme pri pesničke vynechať, aby sa stala hitom,“ dodal v dobrej nálade P. Bič.

Zdroj: GRAND STUDIO, s.r.o.