Pesničku Jeno´s Brothers vyšperkovala nenápadná mladšia sestra.

Humenská skupina Jeno´s Brothers má na konte nový štúdiový album Colours a ponúka z neho druhý singel aj s videoklipom. Pri novinke If You Try pritom zvažovali, že ju na platňu nezaradia. Pri jej nahrávaní v štúdiu dali viac priestoru svojej sestre Monike Jeňovej, ktorá jej vdýchla nový rozmer a všetko do seba pekne zapadlo. Vznikla tak netradičná skladba s veľmi pohodovou a uvoľnenou atmosférou. 

„Neboli sme si istí, či to bude fungovať, ale až keď Monika nahrala v štúdiu spevy, vtedy sa to celé spríjemnilo, text aj samotná pesnička a povedali sme si, že super, teraz je to dobré,“ spomína na prácu v štúdiu spevák Lukáš Jeňo. 

Jeno´s Brothers robia veselú, tanečnú, funky muziku a tak sa novinka If You Try výrazne líši od ich produkcie. Priznávajú to aj samotní hudobníci. „Ide o našu najlajtovejšiu pesničku. Chceli sme pohodovú, popovú skladbu a zámerne sa vyhnúť funky.“  

Tým, že bratia Jeňovci pristúpili na menší experiment, vznikol priestor aj pre ich mladšiu sestru Moniku, ktorá v pesničke spieva oveľa viac ako na predošlých nahrávkach. Hudobníci ju nechali vyniknúť a veľmi si tento krok pochvaľujú. „Pesnička vznikla na gitarovom riffe, ktorý sa po celý čas opakuje. Páčiť sa nám to začalo, až keď Monika naspievala svoje party. Tejto pesničke to naozaj svedčí a tešia nás pozitívne ohlasy.“

Monika Jeňová bola doteraz klávesáčkou a vokalistkou skupiny, nová úloha ju potešila viac, než by sa mohlo zdať. „Bolo to nečakané, ale priznám sa, že som stále mala sen naspievať raz celú pesničku. Táto skladba má svoje čaro. Pokojné, pozitívne, niečo iné ako sme doposiaľ chceli s hudbou Jeno´s Brothers povedať. Odkláňa sa od nášho typického tanečného štýlu a sústredí sa na myšlienku skladby, jej význam a jej precítenie.“  Talentovaná hudobníčka má svoje pevné miesto v kapele a jej bratia na to mysleli už pri vzniku názvu kapely. Jeno´s Brothers totiž môžete preložiť ako bratia Jeňovci, ale znamená to aj Jeňovej bratia.

Druhý singel z albumu Colours, ktorý opäť otextoval Robo Haško, predstavujú talentovaní Humenčania aj prostredníctvom pocitového videoklipu. Predstavili v ňom jednotlivých členov skupiny. Natáčalo sa v Mestskom Kultúrnom Stredisku v Humennom a o vznik sa postaral Aďo Jenčo z Cube Art Pictures. 

Aktuálny album Colours, ktorý skupina pokrstila na Štefana v rodnom Humennom predstavia Jeno´s Brothers na sérii koncertov počas celého roka. Najbližšie ich môžete vidieť naživo koncom marca v Banskej Bystrici (21.3.), Žiline (22.3.), Košiciach (24.3.) a Prešove (25.3.).

Jeno´s Brothers – Najbližšie koncerty k albumu Colours:
21.3. Banská Bystrica, Jazz Klub 12
22.3. Žilina, Klub Kolečko + Blue Beat + Quepaso
24.3. Košice, Kulturpark + King Shaolin + The Parentals
25.3. Prešov, Wave + King Shaolin + Komajota

redakciu informoval PR manažér Edo Kopček
foto: Maruška Jeňová