Pesničkárka Soňa Horňáková vydáva dlho očakávanú novinku V šere lesklých stromov!

Pesničkárka Soňa Horňáková vydáva po deväťročnej odmlke svoj nový štúdiový album. Aktuálny hudobný titul, vychádza pod názvom „ V šere lesklých stromov“ vo vydavateľstve Real Music House. Do života ho oficiálne uvedie známy slovenský pesničkár, spisovateľ, divadelník a publicista, Miloš Janoušek. Oficiálne uvedenie albumu „V šere lesklých stromov“ sa uskutoční v bratislavskom divadle Ticho a spol., 24.5.2019 o 19.00h.

„Tento album je pre mňa dosiahnutím toho, čo som celé roky vo svojej hlave počula, ale nevedela zrealizovať. Musela som si teda počkať na tých správnych ľudí, ktorí moje hudobné vízie dokázali neporušené z hlavy vybrať, obohatiť o neskutočne dobré hudobné nápady, inštrumentálnu virtuozitu a dať im podobu, s ktorou absolútne súhlasím,“ hovorí o svojej novinke Soňa Horňáková. Na koncernom krste v divadle Ticho a spol. zahrá sama s gitarou výber zo svojho staršieho repertoáru, a tiež nové piesne z aktuálneho albumu „ V šere lesklých stromov“. Niektoré z nich zaznejú v sprievode hudobných hostí, zároveň aranžérov, producentov a vydavateľov tohto hudobného titulu, Roberta Pospiša ( klávesy,hammond, vokály, ústna harmonika, beatbox) a Martina Sillaya( elektrické a nylonové gitary, hammond). Hudobní hostia predstavia v krátkom koncertnom bloku aj svoju vlastnú hudobnú tvorbu.

Eklektické ponímanie hudby, príznačné pre Soninu tvorbu, je prítomné aj v tomto prípade, v kolekcii jedenástich nových piesní, v ktorých sa s prirodzenou ľahkosťou prelínajú, pre ňu typické hudobné žánre ako folk, blues, pop rock, s jemnými náznakmi džezových prvkov. V spojení s jej poetickými textami, smutným, zamatovým hlasom, vkusnými, citlivými aranžmánmi dvojice hudobníkov, zároveň producentov a vydavateľov tohto albumu, Roberta Pospiša, Martina Sillaya, a majstrovským hudobným vkladom uznávaného basgitaristu Juraja Grigláka, vzniklo pozoruhodné hudobné dielo s tušenou nadčasovou hodnotou. Vydanie albumu podporil z verejných zdrojov Fond na podporu umenia a Hudobný fond. Nahrávka Soňa Horňáková – V šere lesklých stromov vychádza vo vydavateľstve Real Music House, za ktorým stojí hudobná dvojica Robert Pospiš & Martin Sillay.

Vypočujte si skladbu Pýtaš sa ma z albumu V šere lesklých stromov:

 

Viac informácii o CD Soňa Horňáková – V šere lesklých stromov:

http://www.realmusichousestore.com/index.php?route=product/product&product_id=123

SOŇA HORŇÁKOVÁ, slovenská pesničkárka (speváčka, gitaristka ,skladateľka a textárka):

Hudobnú kariéru odštartovala koncom 70. rokov so študentskými skupinami Mladosť a Letorosty. Neskôr účinkovala v bratislavských folk- rockových formáciách Strom, Nika, SH Band. Spolupracovala so známymi slovenskými hudobníkmi, Andrej Šeban , Fero Griglák, Pavol Hammel, Richard Můller, Tono Jaro, Martin Karvaš, Tono Kubasák, Peter Zagar, Oldo Petráš, Boris Sodoma, Maťo Gašpar, Erich Boboš Procházka, Ajdži Sabo, Maťo Zajko, Maťo Gašpar, Henry Tóth, Jana Krajčovičová, Juraj Burian, Richard Jajcay, Marián Jaslovský, Vlado Kaňák, Gusto Čech, Paľo Smolka. Je autorkou vyše stovky pesničiek, scénickej hudby k rozhlasovým hrám pre deti a mládež, a k niekoľkým poetickým programom v STV. V roku 1998 vytvorila a nahrala pre Slovenský rozhlas, v spolupráci s popredným spisovateľom a básnikom Danielom Hevierom, rozprávkovo-hudobný projekt BUVI ROZPRÁVKY. Je držiteľkou hudobných ocenení ,BRATISLAVSKÁ LÝRA ´88, ZLATÝ TRIANGEL v ČST ´86,´87, za piesne, Dve básne pána Hikmeta, Biely Pavúk, AUREL 2005, ocenenie za CD POZDRAV Z TEONATU (najlepší folkový album roka). Od roku 1989 je hudobnou redaktorkou v Slovenskom rozhlase v Bratislave, kde tvorí a moderuje špeciálne hudobné programy venované folkovej a alternatívnej pop hudbe.

www.realmusichouse.sk

www.facebook.com/realmusichouse/

ZDROJ: REAL MUSIC HOUSE